Pullaraski


Kuohkeimmat ja mehevimmät pullat onnistuu esitaikinan eli raskin avulla. Testasin tätä nyt ensimmäistä kertaa ikinä ja pullista tulikin aivan super ilmavia ja herkullisia! 

Raskin valmistaminen ei tee pullan valmistuksesta yhtään työläämpää, mutta jos lopputuloksesta haluaa täydellisen, kannattaa taikinan valmistus aloittaa jo edellisenä päivänä. Aion jatkossa tehdä pullataikinan aina tällä tyylillä.


 Raski:
4 dl täysmaitoa
25 g tuorehiivaa
5 dl vehnäjauhoja


Taikina:
1 dl täysmaitoa

25 g tuorehiivaa

1 kananmuna

2 dl sokeria

1 rkl rouhittua kardemummaa

1 1/2 tl suolaa

n. 9 dl vehnäjauhoja

200 g huoneenlämpöistä voita


Aloita taikinan teko raskin valmistamisella. Murenna maidon joukkoon tuorehiiva, lisää jauhot ja sekoita hyvin. Jätä raski lepäämään huoneenlämpöön tunniksi tai yön yli jääkaappiin peitettynä.


Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja sekoita joukkoon muna. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja kaikki raski. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.


Anna pullataikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (noin 45min).

Paista pikkupullia, voisilmäpullia tai korvapuusteja 225 asteessa 8–10 minuuttia.



Kommentit