Briossisämpylät ovat normisämpylöitä pehmeämpiä, mehevämpiä ja herkullisempia. Niiden salaisuus on pitkä vaivaus ja kohotus, niin kuin tavallisessa pullataikinassa. Lisäksi näihin tulee voita ja tavallista enemmän kananmunia. Briossisämpylät sopivat täydellisesti hampurilaisiin ja brunsseihin.
5 dl maitoa
50 g hiivaa (tai 2pss kuivahiivaa)
4 munaa
3 rkl sokeria
2 tl suolaa
15-16 dl vehnäjauhoja
200g voita
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon munat, sokeri ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa taikinaa yleiskoneella noin 15 minuuttia. Käsin tässä menee lähemmäs 30min. Lisää huoneenlämpöinen rasva kuutioina taikinaan ja vaivaa vielä noin 10 minuuttia. Kohota peitettynä kaksinkertaiseksi noin tunti.
Kumoa kohonnut taikina pöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Pyörittele 15-20 sämpylää leivinpaperille pellille. Paina sämpylöitä hieman litteiksi. Kohota peitettynä 30 minuuttia. Voitele sämpylät munalla tai vedellä ja paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
Huom!
Jos pullat/sämpylät repeilevät uunissa, taikinaa ei ole vaivattu tai kohotettu tarpeeksi.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3