Dubai-suklaakakku



Pistaasia sisältävä Dubai-suklaa on ollut viime vuodesta lähtien todellinen hypetys maailmalla. Rehellisesti sanottuna en aivan ymmärrä tätä haloota, sillä olen maistanut paria eri Dubai-suklaamerkkiä eikä se kovin kummoista ole, vaikka pidänkin pistaasipähkinöiden ja suklaan yhdistelmästä. Täytteen kataifi-taikina maistuu lähinnä muroille ja sitä on vaikea valmistaa itse. Mutta ajattelin idean toimivan hyvin kakun muodossa ja päädyin kehittelemään tämän herkullisen ohjeen. Kakku on aika pieni, mutta itse kakku on niin makea, että siitä syö vähintään 12 henkeä.


18cm irtopohjavuoka

Brownie-pohja

 65 g voita
1 dl sokeria
35 g tummaa suklaata
1 muna
1 dl jauhoja (gluteeniton käy myös)
ripaus suolaa

 Sulata voi ja suklaa kattilassa. Lisää sokeri ja suola. Lisää kananmuna ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi jauhot. Paista 18cm irtopohjavuoassa 175 asteisessa uunissa noin 20min. Anna jäähtyä.


Pistaasi-kataifikerros

150 g pistaasitahnaa (esim. KoRo)
80 g paahdettua kataifi-taikinaa

Sekoita pistaasitahna ja kataifi-taikina keskenään. Painele vuokaan pohjan päälle.



Suklaamousse

2 dl vispikermaa
150 g maitosuklaata
100 g tuorejuustoa
½ tl vaniljajauhetta
2 liivatelehteä
½ dl vettä

Laita suklaa ja kerma kulhoon. Sulata vesihauteessa tai mikrossa puolella teholla minuutin pätkissä, kunnes seos on tasaista. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi vähintään 4h ajan.

Lisää kylmän seoksen joukkoon tuorejuusto ja vanilja. Vaahdota. Lisää joukkoon kylmässä vedessä liotetut liivatelehdet, jotka on sulatettu kiehuvaan vesitilkkaan. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4h. Pakkasessa 1h. 


Suklaa ganache

75 g suklaata
½ - 3/4 dl kuohukermaa

Laita kerma ja suklaa kulhoon. Lämmitä mikrossa puolella teholla 30 sekunnin pätkissä, kunnes seos on tasaista. Kerman määrä riippuu suklaasta. Tumma suklaa vaatii enemmän kermaa kuin maitosuklaa. Jos kerman määrä arveluttaa, voi sitä alkuun lisätä vähän alakanttiin. Kermaa voi lisätä suklaaseokseen jälkeenpäin lisää. Katso video suklaa ganachen valmistuksesta täältä




Pistaasipähkinät ja suklaa toimivat aina täydellisesti yhteen. Tämäkään kakku ei ole poikkeus. Makeutta kakussa piisaa, joten pieni pala kerrallaan riittää. Meillä jopa lapset pitivät tästä kovasti, joten kakku saa ehdottomasti Kakkumonsterin hyväksynnän. 💚



Kommentit