"Kinder bueno" kuorrute


Nimesin tämän kuorrutteen kinder buenoksi, sillä se sisältää maitosuklaa ganachea ja hasselpähkinä ganachea. Molemmilla ohjeilla tuli aivan täydellinen kuorrute, jota voi käyttää yhdessä tai erikseen. Kuorrute käy loistavasti täytekakkuihin, juustokakkuihin, kuppikakkuihin, leivoksiin tai ihan sellaisenaan moussena. Minä taiteilin mousseista hauskoja kuppikakkuja kerrospursotuksella! Alla olevilla ohjeilla tulee tarpeeksi kuorrutetta 12:lle kinder bueno kuppikakulle.


Hasselpähkinä ganache

150 g valkosuklaata
2 dl kermaa (vispi tai kuohu)
3/4 dl hasselpähkinätahnaa

Suklaa ganache

150 g maitosuklaata
3 dl kermaa (vispi tai kuohu)


Löysin rawfoodshop.fi sivuilta ihanaa tahnaa, joka on tehty paahdetuista hasselpähkinöistä. Toki muukin valmistahna käy tai sitten tahnan voi tehdä itse seuraavalla ohjeella:

Paahda 1,5 dl hasselpähkinöitä uunissa 175 asteessa noin 15min. Hiero pähkinöitä keittiöpyyhkeeseen, jotta suurin osa kuorista irtoaa. Hienonna jäähtyneet pähkinät tehosekoittimessa tahnaksi (5-10min).

Hasselpähkinä ganachea varten kaikki ainekset laitetaan kulhoon ja lämmitetään mikrossa puolella teholla minuutin pätkissä, kunnes seos on tasaista. Sitten seoksen annetaan jäähtyä jääkaapissa yön yli. Seuraavana päivänä se vaahdotetaan kermavaahdon tapaan.

Suklaa ganache valmistetaan samalla periaatteella.



Suklaakuppikakut
12 kpl

125 g voita
1 dl sokeria
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
1,5 rkl tummaa kaakaojauhetta
½ dl kermaa tai maitoa

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen kerman kanssa. Sekoita tasaiseksi. Jaa seos voideltuihin muffinivuokiin ja paista 175 asteessa noin 20min.

Kuppikakut kannatta aina kostuttaa jollain nesteellä. Perus siirappi (1dl vettä + 1dl sokeria) toimii aina, mutta näihin sopii täydellisesti myös maitokaakao.




Laitoin täytteeksi hieman hasselpähkinä ganachea ja pursotin sen jälkeen kuppikakuille renkaan suklaa ganachella. Sen jälkeen pursotin hasselpähkinärenkaan ja lopuksi vielä pienen suklaarenkaan. Näin syntyy kaksivärinen kerrospursotus! Katso tarkemmat ohjeet vielä videolta.

Koristeeksi sopisi vielä pieni vohveli, mutta unohdin etsiä niitä kaupasta. En ole nähnyt aiemmin vastaavaa leivonnaista, joten olen todella ylpeä tästä älynväläyksestäni. Näistä tuli todella ihania ja valmistusprosessikin oli yllättävän helppo!



Kommentit