Banaanikakku

Banaanikakku on helppo ja nopea jälkiruoka, johon on näppärä nakata viimeisiä hengenvetoja haukkovat banaanit. Amerikkalaiset puhuvat banaanileivästä, mutta perus kuivakakkua tämä lähinnä muistuttaa. Banaanit tuovat kakkuun sekä makeutta että mehevyyttä eikä tämä vaadi esim. kostutusta lainkaan. Oma bonusraaka-aineeni on tumma suklaa rouhe, mutta se on helppo jättää reseptistä pois tarvittaessa. 

Noin 10:lle

2 kananmunaa 200g (n.2dl) sokeria
280g (n.4dl) vehnäjauhoja
200g banaaneja muusattuna
140g voita sulana
1tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
1tl inkivääriä
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
100 g tumma suklaa rouhetta




  • Vaahdota kananmunat ja sokeri.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon parissa osassa.
  • Lisää sula rasva ja banaanisose.
  • Voitele litran leipävuoka rasvalla ja peitä pohja leivinpaperilla. 
  • Aseta pohjalle halutessasi pari banaaniviipaletta.
  • Kaada taikina vuokaan ja paista 170 asteessa uunin keskitasolla noin tunti.
  • Anna kakun jäähtyä vuoassa vartti ja kumoa se tarjoilualustalle.




Kommentit