Pistaasijäätelö



Pistaasijäätelö on yksi tämän kesän hittijäätelöistä ja minulta löytyykin täydellinen resepti sen valmistukseen. Valmisjäätelöt ovat pääasiassa prosessoituja, mikä on paljon jäätelöä kuluttavalle Suomen kansalle harmillinen uutinen. Onneksi jäätelön valmistus kotona on helppoa ja halpaa. Lisäksi maku on luonnollisesti sata kertaa parempi kuin valmisjäätelöissä.

🍨🍦🍧

Tämä jäätelö on italialaista gelatoa, joka sisältää vähemmän ilmaa kuin tavallinen jäätelö. Tämän takia sen maku on syvempi ja voimakkaampi. 

💚🍀🌿

Pistaasigelato
noin litra

4 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
150 g (n.1,5dl) sokeria
4 keltuaista
150 g kuorittuja pistaasipähkinöitä (suolaamattomia) tai valmista pistaasitahnaa (100%)


  • Sekoita keltuaiset ja sokeri kulhossa vispilällä tai lusikalla. Seosta ei tarvitse vaahdottaa, mutta sen voi toki tehdä. Gelatoa valmistettaessa on kuitenkin parempi välttää turhan ilman muodostumista.
  • Laita maito kattilaan ja lämmitä se miedolla lämmöllä höyryäväksi. Älä anna kiehua. Seoksen lämpötila ei saa kohota yli 85 astetta. Lämpömittari ei ole pakollinen, mutta jos sellaisen omistaa, kannattaa sitä käyttää.
  • Lisää kuuma maito keltuaisseoksen joukkoon koko ajan vispilällä sekoittaen. 
  • Kaada seos sitten takaisin kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee.
  • Lisää joukkoon kerma.
  • Hienonna pähkinät tehosekoittimessa tahnaksi noin 10 min ajan.
  • Lisää pistaasitahna jäätelömassan joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  • Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja aja sen jälkeen jäätelökoneessa noin tunnin ajan.
  • Kaada jäätelö pakastuksen kestävään rasiaan ja pakasta vielä pari tuntia.


YouTubesta löytyy pieni ASMR videokin jäätelön valmistuksesta. 

Kommentit