Mutakakku


Mutakakku on super helppo ja nopea valmistaa vain parista raaka-aineesta. Lisäksi se sopii täydellisesti syksyn viileneviin päiviin kuuman juotavan kanssa. Tämä kakku on meidän perheen suosikki ja olenkin tehnyt sitä ainakin viidesti kuukauden sisään!

8:lle
20cm irtopohjavuoka

150 g tummaa suklaata (50%)
150 g voita
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa

  • Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen (175 kiertoilma)
  • Sulata voi ja suklaa vesihauteessa. 
  • Lisää joukkoon sokeri ja sekoita.
  • Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon. Lisää seokseen. 
  • Lisää lopuksi kananmunat ja sekoita taikina tasaiseksi.
  • Vuoraa 20 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat.
  • Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 15-20 min.
  • Anna kakun jäähtyä.


Sain eräältä potilaalta pari viikkoa sitten kiitoksena kimpun ruusuja ja sydänkynttilän. Tämmöisten ihanien palautteiden takia jaksaa taas painaa töissä monta kuukautta!

💕💖💞


Kommentit