Halloween mokkapalat

 

Nämä mustat mokkapalaleivokset on valmistettu ilman elintarvikevärejä. Salaisuutena on musta kaakaojauhe, jota saa leivontatarvikeliikkeistä (esim. Confetti). Callebaut ja VanHouten merkeiltä muun muassa löytyy tätä. 

Musta kaakaojauhe on valmistettu käsitellyistä kaakaopavuista. Erityisen käsittelyn ansiosta siinä on sileä koostumus, musta väri ja voimakas makuprofiili, joka muistuttaa makeuttamatonta suklaata hienovaraisella karvaalla vivahteella. Tästä jauheesta tulee hieman mieleen Oreo-keksit. Jauhe on täydellinen kaikkiin halloweenleivoksiin.

Itse mokkapalojen ohje on vanha tuttu ja mustan  kaakaojauheen tilalla voi käyttää tavallista kaakaojauhetta. Alla olevalla ohjeella tulee pellillinen. 

Pohja:

3 kananmunaa
3 dl sokeria
200 g sulaa voita
2 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
1tl vaniljajauhetta
2 rkl mustaa kaakaojauhetta

Kuorrute:

4 dl tomusokeria
50 g sulaa voita
n. 5 rkl vahvaa kahvia
1 rkl mustaa kaakaojauhetta
½ tl vaniljajauhetta




  • Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (n.5min).
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne joukkoon vuorotellen maidon kanssa.
  • Seosta voi sekoittaa yleiskoneen tai sähkövatkaimen hitaimmalla moodilla.
  • Lisää lopuksi sula voi ja sekoita taikina tasaiseksi.
  • Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 15min. Kiertoilmalle riittää 180C.
  • Anna pohjan jäähtyä.



Kuorrutetta varten kaikki ainekset sekoitetaan kulhossa keskenään. Seos saisi olla helposti levittyvää. Jos seos vaikuttaa liian jämäkältä, lisätään kahvia teelusikallinen kerrallaan, kunnes seos on paksua, mutta helposti sileävää. Jos seos on liian löysää, lisätään tomusokeria. Mokkapalakuorrute jähmettyy huoneenlämmössä, joten sen kanssa saa olla ripeä. 

Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle. Tein koristeeksi vielä haamuja sokerimassasta. Myös klassiset kookoshiutaleet sopisivat tähän halloween versioon loistavasti. 



Haamulautanen on Tokmannilta. Pääkallolasiin törmäsin ensimmäistä kertaa Belgialaisessa ravintolassa ja olihan minun pakko saada vastaavanlainen itselleni. Onneksi löysin ravintolan käyttämiä laseja suomalaiselta nettisivulta



Tilasin myös kookosmukin ja tiki-lasin, mutta ne ilmaantuvat blogiin vasta ensi kesänä. Pääkallo on aivan loistava halloweenkoriste, sillä siihen voi laittaa mitä tahansa nestettä ja pinnalla kelluvat jääpalat muistuttavat hieman aivoja. Lasi on vajaa litran vetoinen, joten sitä voi käyttää myös kannuna.


Kommentit