Musta pullataikina valmistuu helposti ilman väriaineita mustasta kaakaojauheesta, jota saa leivontatarvikeliikkeistä. Siinä on kiva tumman kaakaon maku.
Valmistin pienen taikinan halloweeniksi ja loihdin siitä kaksi bostonkakkua. Taikinasta voi toki valmistaa myös perus korvapuusteja, dallaspullia tai kermapullia.
2x20cm vuoka
2,5 dl kevytmaitoa
25g tuorehiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
1 dl sokeria
1 kananmuna
ripaus suolaa
1tl vaniljajauhetta
n. 10 dl vehnäjauhoja
1/2 dl mustaa kaakaojauhetta
100g pehmeää voita
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota hiiva siihen. Lisää sokeri, suola, muna ja vaniljajauhe. Sekoita kaakaojauhe vehnäjauhojen joukkoon. Lisää puolet jauhoista ja sekoita taikinaa voimakkaasti. Lisää voi ja loput jauhoista. Varo lisäämästä jauhoja liikaa. Anna taikinan kohota liinan alla 60min. Taikinan voi myös kylmäkohottaa.
Huom!
En suosittele lisäämään taikinan joukkoon perinteistä kardemummaa, sillä se ei ole paras yhdistelmä kaakaon kanssa.
Valmista taikinasta korvapuusteja. Minä käytin kakkuihin kahta eri täytettä. Perinteinen kaneli-fariinisokeritäyte sopisi myös ihan kivasti näihin. Lisäksi valmistin hauskat kuorrutteet kakkujen päälle.
Täyte 1
Nutellaa
Täyte 2
Appelsiini tai sitruuna curdia
(tai muuta paistonkestävää hilloa)
Vuoraa vuokien pohjat leivinpaperilla ja nosta pullat vuokiin. Anna kohota vielä tunti.
Voitele pullat kananmunalla. Paista 200 asteessa noin 30min.
Kuorrute 1
50 g valkosuklaata sulana
Kuorrute 2
4 kick patukka
1 rkl kuohukermaa
Sulata 2 kuorrutteen ainekset kattilassa ja keittele seosta miedolla lämmöllä pari minuuttia.
Valuta lusikalla jäähtyneen kakun päälle.
Appelsiini-lakritsipullasta tuli aivan super ihanaa! Kaakao tuo miedon suklaisen maun pullaan ja jostain syystä minulla tuli tästä pehmeästä suklaapullasta Etelä-Euroopan jälkiruoat mieleen.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3