Julkaisin taatelikakun ohjeen ensimmäistä kertaa vuonna 2012 ja olen tehnyt sitä siitä lähtien lähes joka joulu, sillä se on yksi suosikki leivonnaisistani. Toinen suosikkini on maustekakku ja näistä molemmista löytyy ohjevideot täältä.
Taatelikakku
1,5 litran vuoka
1pss taateleita (200-250g)
3 dl vettä
2 dl sokeria
200 g voita
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
½ tl vaniljajauhetta
1 kanelitanko (tai 1tl kanelia)
- Laita taatelit, vesi, kanelitanko ja sokeri kattilaan.
- Keitä keskilämmöllä, kunnes saat tasaista massaa. Tässä kestää n.15min.
- Poista kanelitanko. Tangon voi tarvittaessa korvata jauhetulla kanelilla.
- Massaa voi lopuksi sekoittaa vielä sauvasekoittimella, jotta taateliseos oli varmasti tasaista.
- Lisää massan sekaan kuutioitu voi ja sekoita kunnes voi on sulanut.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää seokseen munat ja kuivat aineet.
- Voitele kuivakakkuvuoka ja jauhota se tarvittaessa vehnäjauhoilla.
- Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 50 min. Kiertoilmalle riittää 165 astetta.
- Testaa kakun kypsyyttä tikulla. Kakku alkaa kypsänä myös irtoamaan vuoan reunoilta hieman.
- Anna kakun jäähtyä uunista tulon jälkeen 10-15min pöydällä ja kumoa se sitten tarjoilualustalle.
- Säilytä kakku kelmulla peitettynä jääkaapissa.
Mies osti minulle söpön suklaanallen jouluksi. Ihan kun tämän raskisi syödä!
Talvella on hankala saada hyviä kuvia luonnonvalon avulla ja keinovalolla ei millään saa samaa lopputulosta aikaan. Viime viikolla Turun Sanomien suurin uutinen oli, että Turussa paistoi aurinko yhtenä päivänä!
Kuivakakut ovat todella näppäriä joulun aikaan, sillä ne säilyvät hyvin ja ilman kuorrutusta olevat kakut voi tehdä pakkaseen valmiiksi jo 1-2kk ennen joulua! Toki nämä toimivat myös läpi vuoden eri versioina. Katso kaikki kuivakakkureseptini täältä.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3