Tämä ihana päärynäinen kääretorttu on juuri sopivan makea ja raikas samaan aikaan! En nuorempana liiemmin välittänyt vihreistä kuulista, mutta nykyisin kuvassa näkyvät vihreä kuula konvehdit ovat yksi suosikkimakeisistani!
Tässä super herkullisessa leivonnaisessa on kaakaopohja, vihreä kuula hilloa, kermaseosta ja vihreitä kuulia pilkottuna sekaan. Jos joku epäilee tätä liian makeaksi, niin kermaseoksen joukkoon voi raastaa sitruunankuorta 1-2 tl. Itse kuitenkin pidän tätä täydellisenä ilman lisäkirpeyttä. En voi sietää liian makeita leivonnaisia, joten olen aika hyvä koekaniini asian suhteen.
Kääretorttupohja
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
- Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi noin 5min ajan.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne seokeen. Sekoita varovasti tasaiseksi pyörivin liikkein.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 8 min.
- Kumoa levy toiselle leivinpaperille ja poista paistopaperi. Humpsauta levy sitten vielä niin päin, että paistopinta on pöytää vasten. Toki tortun voi kääriä toisinkin päin.
- Anna jäähtyä huoneenlämmössä noin 15min.
Kermatäyte
4 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tai vaniljatuorejuustoa
100 g maustamatonta rahkaa
n. ½ dl tomusokeria
½ tl vaniljajauhetta tai 1 tl vaniljasokeria
Vaahdota kerma ja tuorejuusto. Mausta sokereilla oman maun mukaan.
Lisäksi tarvitset 1 prk Vihreä kuula hilloa.
Vinkkejä!
Minä en yleensä kääri kääretorttulevyä pyyhkeeseen jäähtymisen ajaksi, sillä jos torttu kääritään huoneenlämpöisenä, ei se yleensä repeile. Kylmänä se todennäköisesti repeää. Näin käy jos levyn annetaan jäähtyä esim. ulkona pakkasessa. Levy jäähtyy yllättävän nopeaa eikä sitä kannata tehdä liian ajoissa valmiiksi. Kääretorttulevyä ei myöskään ole pakko kostuttaa, mutta suosittelen kostuttamaan sitä ihan vähän, sillä täyte ei yleensä riitä mehevöittämään pohjaa.
Kostuta kääretorttupohjaa hieman maidolla tai vedellä. Levitä levylle kauttaaltaan Vihreä kuula hilloa. Levitä tai pursota kermaseosta levylle, mutta jätä kourallinen koristelua varten. Kääri torttu rullalle tiiviisti pidemmältä sivulta ja nosta jääkaappiin tunniksi.
Jos kääretorttu koristellaan vasta seuraavana päivänä, kannattaa se kääriä yön yli kelmuun. Torttu säilyy myös pakkasessa. Pursota loppu kerma kääretortun päälle ja nosta koristeeksi vihreä kuula makeisia. Tortun voi myös koristella pelkästään tummalla suklaarouheella, jos ei halua paljoa kermavaahtoa.
Tätä täytyy tehdä uudelleenkin.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3