maanantai 4. huhtikuuta 2011

Nopea suklaamousse



Tällä ohjeella tulee pehmeä ja suklainen vanukas.

150g vaahtokarkkeja
250g tummaa suklaata
50g voita
4rkl vettä
3dl kermaa
1tl vaniljaesanssia

Käytä aina tuoreita vaahtokarkkeja!
Laita vaahtokarkit, suklaa, voi ja vesi kattilaan. Sulata liedellä keskilämmöllä vähän väliä sekoittaen. Älä jätä liettä vartioimatta, ettei seos pala pohjaan. Suklaa-vaahtismössö palaa helposti ja menee kokkareiseksi. Mielummin käyttää liian viileää levyä kuin liian kuumaa. Anna jäähtyä, mutta sekoita vähän väliä, ettei seos jähmety liikaa. Paras keino on laittaa kattila kylmään veteen ja sekoitella seosta vähän väliä.
 

Vispaa kerma vaahdoksi. Lisää sekaan jäähtynyt suklaamössö sekä vanilja. Sekoita lusikalla, ei sähkövatkaimella. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia. Voit myös jakaa moussen annoskuppeihin ennen hyydyttämistä. Tällöin tulee kauniin sileä pinta. Tämä on tosi näppärä resepti ja paras suklaamousse, jonka tiedän. Kerran tämä taisi epäonnistua, mutta se johtui muistaakseni siitä, että vaahtokarkit olivat päässeet hieman kuivahtamaan.
 

3 kommenttia:

  1. Onpas hauskanoloinen resepti, en ole ennen nähnytkään! :)

    VastaaPoista
  2. Ohje kuulosti hyvälle, mutta se olisi voinut olla tarkemmin selitetty vaiheittain. Minulla ei onnistunut. :(

    VastaaPoista
  3. Harmi. =/ Itse olen onnistunut joka kerta. Koitanpas laittaa hieman lisäselostusta. Kiitos palautteesta. =)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3