Kahvijuustokakku äitienpäiväksi



Klassinen kahvijuustokakkuni, jota olen tehnyt jo vuosikausia. Tein kakun tällä kertaa 15cm vuokaan. Aiemmin olen tehnyt kakun näillä ainemäärillä 20cm vuokaan, mutta tästä tuli nätimpi. Jos ohjeen tuplaa, niin kakun voi hyvin tehdä esim 24cm vuokaan.

Pohja:
n. 150g kaurakeksejä
70g voita

Täyte:
2,5dl Flora vispiä
200g tuorejuustoa
0,5dl vahvaa kuumaa kahvia
3 liivatelehteä
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria

Pinnalle suklaalevystä rouhittuja siivuja.


Ruusu on tehty Ullan Unelmasta ostetusta vaniljanmakuisesta kuorrutteesta. Kuorrutetta on tosi kiva käsitellä eikä tartu alustaan kiinni. Ruusu ja marsipaanilehdet kannattaa lisätä kakun päälle juuri ennen tarjoilua, sillä muuten ne sulavat.

Samaa reseptiä olen käyttänyt esim. kahvi-suklaajuustokakussa. Tarkemmat valmistusohjeet löytyy sieltä. Kyseiseen kakkuun on lisätty suklaakiille. Kannattaa kokeilla sitäkin versiota.

Kommentit