sunnuntai 14. elokuuta 2011

Hääkakun koristeita Australia-teemallaTässä koristeita hääkakkuihin, jotka tulivat ystäväni häihin. Teemana oli Australia, koska hääpari vietti aikoinaan vuoden Australiassa ja menivät siellä kihloihin. Kakkujen päälle haluttiin koalapariskuntia. Nämä olivat yllättävän helppo muovata. Huntu on pitsiliinasta leikattu. Muu on sokerimassaa tai marsipaania. Paras kombinaatio oli marsipaanin ja sokerimassan sekoitus. Sokerimassaa kannattaa kesällä käyttää enemmän, sillä se auttaa kuivumisessa. Pelkkä sokerimassa meinaa taas halkeilla ja marsipaani ei yksistään kuivu millään.


Nämä koalat ovat marsipaania ja kuivumiseen meni tosiaan varmaan vähintään kuukausi.
Väristä tuli hieman liian tumma.
 

Tämä pariskunta on sokerimassaa. Väri on hieman liian vaalea ja massaa alkoi halkeilla, koska kuivui niin nopeaa. Mutta nätti tästäkin tuli. 


 Koalat kannattaa jotenkin kuivata osissa ja liimata osat lopuksi sokerikuorrutteella tai elintarvikeliimalla. Tässä on yksi kuivatusversio. Tein joka pariskunnan vähän erilain. Parasta olisi kun malttaisi antaa joka ikisen osan kuivua erikseen. Mutta kannattaa mallata, että osat sitten varmasti passaavat yhteen. Tämä ei paljoa nallekarhun teosta poikennut.


Tässä tulee kenguru. Muistuttaa ehkä vähän Nipsua..


Kenguru pääsi hääparin pöytään koristeeksi.

Pääkakkuun tuli simpukoita, meritähtiä ja helmiä. Kaikki on käsin muovattu. Tarkempia ohjeita pikkusimpukoista ja meritähdistä löytyy täältä.Kun morsiamen kanssa suunnittelimme hääkakkuja, ajattelin että onpa suuret suunnitelmat. Toiveena oli mm. surffilautoja ja palmuja. Surffilaudat oli tarkoitus laittaa pysyyn kakkuun, mutta en loppujen lopuksi uskonut, että se olisi onnistunut..
 

Tämä palmu hajosi ennen kuin pääsi perille. Tarkoitus oli lyödä tämä jotenkin keskelle kakkua. Mutta keksin toisen idean.
 

Tämäkin oli aika kiva. Kuorrute on värjättyä sokerimassaa.
Palmut valmiina ostettua ruskeaa ja vihreää sokerimassaa.
 

Yhteen kakkuun tuli aaltokuvio. Tämä alkoi olla näitä viimeisillä voimilla tehtyjä kakkuja..
Pelkästään aineksiin meni varmasti yli sata euroa.
 

Pieniä simpukoita.

1 kommenttia:

  1. Ihanan erilaisia koristeita hääkakkuihin. Koalapariskunnat ovat hurmaavia! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3