keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

KinuskikuorruteTässäpä vanhan kansan kinuskikuorrute. Ei kannata masentua jos ensimmäisellä kerralla menee pieleen. Muutama kikka kannattaa muistaa, niin varmasti onnistuu. Tästä reseptistä riittää 20cm kakun päälle. Jos haluaa kuorrutteen riittävän reunoille asti, niin tekisin 1,5-kertaisen annoksen.

Tässä kuorrutteessa on se vika, että se kovettuu aika kovaksi. Kakkua leikatessa koko kakku menee läjään ja vanhuksilla irtoaa tekarit suusta. Nykyisin teenkin kinuskin tällä ihanalla ohjeella, joka ei kovetu kivikovaksi. 

Wanhan ajan kinuski

2dl kuohukermaa
2dl fariinisokeria
 

Laita kerma ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna melko kovalla lämmöllä.


 Kun kinuski alkaa kiehua, voi levyä hieman pienentää. Anna kiehua vähän väliä sekoittaen 10-15min.Kinuski on valmista, kun koostumus muuttuu kastikemaisesta kiinteämmäksi ja poreilu rauhoittuu hieman.
 

 Toinen hyvä konsti testata kinuskin valmiutta on tipauttaa pieni nokare kinuskia kylmään veteen. Jos kinuski pysyy koossa, se on valmista.


Kaada kinuski lähes välittömästi kakun päälle, sillä se jähmettyy nopeaa. Levitys apuna uskaltaa käyttää lastaa.

Vinkki!
 
Jos kuorrute imeytyy kakkuun, voi syy olla se, että kakku on kostutettu liian märäksi tai kuorrute on jäänyt liian lötköksi. Imeytymisen voi melko varmasti estää sillä, että sivelee hilloa kakun päälle ennen kuin kaataa kinuskin.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3