keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Kinuskikuorrute

Kinuskikuorrute on kohtuu helppo valmistaa, mutta ei kannata masentua jos ensimmäisellä kerralla menee pieleen. Muutama kikka kannattaa muistaa, niin varmasti onnistuu. Tästä reseptistä riittää 20cm kakun päälle. Jos haluaa kuorrutteen riittävän reunoille asti, niin tekisin 1,5-kertaisen annoksen.

2dl kuohukermaa
2dl fariinisokeria
Laita kerma ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna melko kovalla lämmöllä.
 Kun kinuski alkaa kiehua, voi levyä hieman pienentää. Anna kiehua vähän väliä sekoittaen 10-15min.

Kinuski on valmista, kun koostumus muuttuu kastikemaisesta kiinteämmäksi ja poreilu rauhoittuu hieman.
 Toinen hyvä konsti testata kinuskin valmiutta on tipauttaa pieni nokare kinuskia kylmään veteen. Jos kinuski pysyy koossa, se on valmista.
Kaada kinuski lähes välittömästi kakun päälle, sillä se jähmettyy nopeaa. Levitys apuna uskaltaa käyttää lastaa.

Vinkki!
Jos kuorrute imeytyy kakkuun, voi syy olla se, että kakku on kostutettu liian märäksi tai kuorrute on jäänyt liian lötköksi. Imeytymisen voi melko varmasti estää sillä, että sivelee hilloa kakun päälle ennen kuin kaataa kinuskin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3