Suklaatrendien aallon harjalla on tällä hetkellä Dubai-suklaa, johon tulee periaatteessa vain kolme raaka-ainesta. Suklaassa on täytteenä pistaasitahnaa ja kataifi-taikinaa, jota saa itämaisista ruokakaupoista. Uskon, että moni ei tätä taikinaa kuitenkaan valmiina löydä, mutta sen valmistus onnistuu käden käänteessä vain parista raaka-aineesta. Tästä suklaasta tuli todella hauskanmakuista! Jopa nuorin poika ihastui tähän.
Kataifi-taikina
55 g vehnäjauhoja
40 g maissitärkkelystä
ripaus suolaa
½ rkl öljyä
110 ml vettä
40 g maissitärkkelystä
ripaus suolaa
½ rkl öljyä
110 ml vettä
Ohjeella tulee noin 100 g kataifia.
- Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaiseksi seokseksi.
- Laita seos pursotinpussiin ja leikkaa kulmasta ihan pieni pala pois.
- Lämmitä pannu kuumaksi, suihkuta siihen rasvaa ja pursota taikinasta nauhoja pannulle.
- Paista nauhoja keskilämmöllä pari sekuntia ja kääntele seosta, kunnes nauhat muuttuvat kullan ruskeiksi ja rapsakoiksi.
- Anna jäähtyä ja hienonna kataifi veitsellä tai blenderissä.
Ohjeella voi tehdä yhden suklaalevyn tai pieniä konvehteja. En omista suklaalevymuottia, joten kokosin levyn litran leipävuokaan, joka on vuorattu kelmulla. Käytin yhteensä 300 g suklaata (200 g tummaa ja 100 g maitosuklaata). Suklaakoristeet tein pääasiassa valkosuklaasta (50g).
Lue konvehtien valmistuksesta enemmän täältä.
Suklaakonvehteja ja -koristeita varten on suklaa aina temperoitava! Muutoin suklaa menee lötköksi huoneenlämmössä. Minulta löytyy kattava suklaatietopaketti parin vuoden takaa videon kera täältä. Muistan miten moni Koko Suomi leipoo -kilpailijakin kertoi oppineensa temperoinnin minun sivuiltani.
Alla olevalla videolla kertaan vielä nopeaa suklaan temperoinnin.
Täyte
100 g kataifi-taikinaa
150 g pistaasitahnaa (KoRo)
Videolla näytän vielä suklaan temperoinin, kataifin valmistuksen ja levyn kokoamisen.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3