Kanelipullakonvehdit

 


Hyvää Lucian päivää kaikille! 🎄

13.12. tehdään perinteisesti sahramilla maustettua ja värjättyä pullaa. Tämän ohje löytyy minulta jo joulublogista, mutta en hirveästi fanita kyseistä leivonnaista, joten minulla on ollut tapana leipoa Lucian päiväksi jotain muuta korvapuusteihin liittyvää.

Tänä vuonna päätin kehitellä ohjeen korvapuustikonvehteihin. Näissä on täytteenä ihanaa kanelin ja kardemumman makuista kinuskia ja näistä tulikin ihan täydellisiä! Ehdottomasti suosikki makeiseni ikinä.

Jottei video kävisi tylsäksi, teen näiden lisäksi vielä After eight -konvehteja, salmiakki-suklaatryffeleitä, valkosuklaa-kookostryffeleitä ja nutellatryffeleitä. Kaikista tuli super ihania.

Suklaakonvehteja varten on suklaa ehdottomasti temperoita tai muuten konvehdit muuttuvat ruman harmahtaviksi ja ne sulavat käsiin. Minulta löytyy kattava tietopaketti ja ohje suklaan temperointiin täältä. Katso myös lisää alla olevalta videolta.Korvapuustikonvehdit

Korvapuustikonvehteihin tulee täytteeksi
kinuskia, jonka ohje löytyy linkin takaa. Ohjeella tulee täydellisen pehmeä kinuski, jota käytän kaikkeen leivontaan. Konvehteja varten kinuski maustetaan kanelilla ja ripauksella kardemummaa. 

Kuoren näille konvehdeille tein maitosuklaasta. 150 grammasta suklaata tulee noin 10 konvehtia. 

Kinuskia ei tarvita paljoa, mutta suosittelen tekemään kinuskia jääkaappiin valmiiksi isomman määrän. Sitä voi myöhemmin käyttää tarvittaessa leivontaan tai tarjoiluun. Tämä kinuski säilyy jääkaapissa jopa kaksi kuukautta.

Maustoin noin 3/4 dl kinuskia teelusikallisella kanelia ja 1/4 tl kardemummaa. Tällä tuli oikein hyvä suhde, mutta kannattaa maistaa kinuskia ja lisätä mausteita tarvittaessa oman maun mukaan.

Tarkemmat konvehtien valmistusohjeet löytyy videolta.
Muista, että kinuskin on oltava jäähtynyt konvehtien täyttämistä varten. Jos seos on liian kiinteää, voi sitä pehmittää mikrossa max 10 sekunnin pätkissä.


After eight -konvehdit

Näistä konvehdeista tuli myös todella ihania. Moni varmasti tietää Pandan minttusuklaakonvehdit, joissa on jotain samaa makua, mutta näistä tuli sata kertaa parempia! 

Kuori kannattaa tehdä tummasta suklaasta. Täytteeksi tulee alla oleva suklaa ganache. Ohjeesta tulee täyte ainakin viiteentoista konvehtiin.

Täyte:
50 g After eight -makeisia
25 g tummaa suklaata
½ dl kermaa

Laita kaikki ainekset kulhoon ja sulata mikrossa puolella teholla 30 sekunnin pätkissä välillä sekoittaen. Jäähdytä seos jääkaappikylmäksi. Tämä seos ei jähmety älyttömän kiinteäksi, vaan se jää kivan valuvaksi After eight -suklaiden ansiosta.Tryffelit


Tryffelit ovat siitä helppoja tehdä, ettei täytemassaa tarvitse temperoida. Kuorrutettakaan ei ole pakko temperoida, jos tryffelit säilytetään jääkaapissa. Tässä on ohje perustäytteeseen. 

Tryffelimassa:
100g maitosuklaata tai tummaa suklaata
3rkl (45ml) kermaa

Laita suklaa ja kerma astiaan. Lämmitä seosta mikrossa puolella teholla 30 sekunnin pätkissä välillä sekoittaen, kunnes seos on tasaista. Laita seos jääkaappiin tunniksi tai pakkaseen vartiksi, jonka jälkeen siitä voi pyöritellä palloja.

Lue lisää tryffeleiden valmistuksesta täältä. Linkin takaa löytyy myös paljon eri makuvariaatioita.Salmiakkitryffeleitä varten pallerot pyöritellään salmiakkijauheessa.

Nutellaatryffeleitä varten pallerot pyöritellään luonnollisesti Nutellassa. Tahnaa voi hieman pehmittää mikrossa max 10 sekunnin pätkissä, jotta kuorruttaminen helpottuu.


Valkosuklaa-kookostryffelit

100 g valkosuklaata
2 rkl kermaa
½ dl kookoshiutaleita

Koristeluun kookoshiutaleita (tai 75 g valkosuklaata)

Valkosuklaa käyttäytyy eri tavalla kuin tumma suklaa, joten valkosuklaatryffeleitä varten tarvitaan ihan oma ohjeensa. Valkosuklaa on makein suklaa ja yleensä kaikki ihastuvatkin juuri näihin konvehteihin. Jos ei halua käyttää kookoshiutaleita, voi ne vain jättää ohjeesta pois.
 
 
  
Katso myös:

Nutellapulla
Kuusipulla
Korvapuustijuustokakku
Korvapuustikeksit

Kommentit