torstai 22. marraskuuta 2012

MuumikoristeitaNämä muumikoristeet tulivat ystäväni tyttären 1v syntymäpäiväkakkuun.
Alusta olisi voinut olla vihreä, jotta muumit ikäänkuin istuisivat ruoholla, mutta toisaalta näin talvijuhliin tuokin on ihan kiva.


Muumeja oli hauska väsätä. Hahmoihin on käytetty karkkimassaa ja marsipaania. Alusta on spreijattu kullan värisellä spraylla. Annoin päiden ja torsojen kuivaa toisistaan erillään samalla tavalla kuin näissä eläinhahmoissa tai esim. Mikki Hiireä ja Aku Ankkaa tehdessä. Päätä tukemaan kannattaa torson sisälle laittaa cocktailtikku. Hahmojen kuivuminen kestää noin vuorokauden. Vartalon kannattaa antaa kuivua kunnolla, jottei pää paina sitä kasaan. Ylläolevista linkeistä löytyy tarkempia kokoamisohjeista sokerimassahahmojen kokoamiseen.

Gum paste/kukkamassa olisi kätevin koristeiden tekemiseen, sillä se kuivaa nopeiten. Marsipaani ei kuiva kesähelteellä viikossakaan...


Niiskuneitiä värjäsin hieman keltaisemmaksi. Hiuksiin ja nilkkarenkaaseen on sivelty kultakimalletta. Liimaukseen käytin elintarvikeliimaa.


Hännät laitoin vasta seuraavana päivänä. Hahmojen takapuolien alle voi laittaa pienen palan sokerimassaa tukemaan, jotta hahmot eivät kellahda selälleen.Hyvää syntymäpäivää Sennille!

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3