keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Joululimppu



Tosi ihana tuli kotitekoisesta joululimpusta. En yleensä hirveästi tykkää leipiä tehdä, mutta mieheni pitää kovasti itsetehdystä leivästä, joten pitäähän hänelle silloin tällöin sitä tehdä. Monissa kaupoissa myydään joululimppua, jossa on kuminaa ja se on minusta jotain aivan kauheaa. Tämän voi maustaa juuri niin kuin itse haluaa. Limppu on parasta pelkän margariinin kanssa tarjoiltuna.
 
2kpl
 
5dl piimää
50g tuorehiivaa
1,5dl siirappia
2tl suolaa
2tl pomeranssin kuorta
n.6dl ruisjauhoja
6-7dl vehnäjauhoja
Voiteluun:
2rkl siirappia
½dl vettä
 
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää joukkoon siirappi ja mausteet. Lisää tämän jälkeen ruisjauhot. Lopuksi alusta taikina vehnäjauhoilla. Kohota taikinaa noin tunnina verran liinan alla. Sitten leivo taikinasta kaksi pyöreää limppua ja laita ne uunipellille, jossa niitä kohotetaan liinan alla vielä 1/2-1 tuntia. Tämä vaihe on tärkeä, jotta limput eivät repeilisi paistettaessa. 
 
Paista limppuja 45 minuuttia 175 asteessa. Sitten ota limput uunista ja voitele ne siirappivedellä. Tämän jälkeen limput on hyvä laittaa vielä noin 5 minuutiksi uuniin, minkä jälkeen ne ovat valmiita.
 
Jos käyttää kuivahiivaa, lämmitetään piimä 42asteiseksi ja hiiva sekoitetaan jauhojen joukkoon. Muuten valmistus on sama.

2 kommenttia:

  1. oi kuinka ihanan hyvin onnistuneet limput :) minäkään en tykkää kaupan valmislimpuista juurikin tuon mausteen takia. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3