tiistai 26. maaliskuuta 2013

Mango-passionhedelmäjuustokakku
Jäi toisesta kakkuprojektista täytettä sen verran yli, että siitä sai tämmöisen 20cm juustokakun aikaan. Tuo täyte passaa hyvin täytekakun väliin, mutta se on myös aivan loistava juustokakun täyte! Kakku passaa hyvin pääsiäiseen.

Pohjana on keksi-voipohja. Käytin piparimurskaa, koska joulun piparitalot on laitettu murskaksi ja kaappiin talteen juuri tällaisia leivonnaisia varten. Tein täytettä siis aika ison määrän ja jos tämän määrän käyttää kokonaan juustokakkuun, kannattaa käyttää 24-26cm irtopohjavuokaa. Pienempi määräkin löytyy postauksesta, johon olen koonnut hieman erikoisempia täytekakkujen täytteitä. Tämä on hieman muokattu versio.

Mango-passionhedelmätäyte:

5dl kermaa
400g tuorejuustoa
5 passion hedelmää
130g valkosuklaata sulatettuna
2prk mango pilttiä
6 liivatelehteä
½dl vettä

Päällä:
1tlk säilykemangoja soseutettuna
3 liivatelehteä

Juustokakun täytteen valmistuksesta voi lukea enemmän täältä.
Kiilteeseen voi käyttää myös mango-pilttiä. Pieni määrä soseutettua mangoa kuumennetaan kiehuvaksi ja liivatteet liuotetaan siihen. Sitten seos sekoitetaan lopun mangososeen kanssa ja kaadataan kakun päälle. Kiilteen hyytyminen kestää pari tuntia.

Reunoilla on suklaakoriste tummasta suklaasta. Tarkemmin tuontapaisen koristeen teosta voi lukea täältä. Suklaan voi halutessaan temperoida ennen käyttöä.


Lisäksi koristelin kakun kermavaahdolla ja pääsiäiskarkeilla, vaikka kakkuun olisi passannut huomattavasti paremmin jonkinlainen suklaakoriste keskelle kakkua. Ei vain nyt saattunut olemaan sellaista käsillä.

Vuosia sitten tein juustokakun pääsiäiseksi ja iskin siihen koristeeksi vain jättimäisen suklaapupun! Kakku sai ihan liikaa kehuja, sillä se oli aivan naurettavan näköinen. Kakku oli blogissakin jonkun aikaa esillä, mutta sitten esteettisyys silmä nappasi sen täältä äkkiä pois x-kansioon turvaan.


Hyvää pääsiäisen odotusta! 

4 kommenttia:

 1. Kiitos! Kakku sai kovasti kehuja makunsa puolesta. =)

  VastaaPoista
 2. Hei! Laitoitko passionhedelmät sellaisenaan, siis siemeneineen? Välillä passsionihedelmää käyttäessä mietityttää jos ne ovat syöjien, ja varsinkin lasten mielestä liian kovat, jos pitäisi yrittää siivilöidä, ja ehkä silloin käyttää useampi hedelmä.
  -Johanna H-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin passiohedelmät sellaisenaan, en poistanut siemeniä. Ei tuntunut ketään syöjää haittaavaan. Tokihan ne voisi siivilöidä semmoisen siivilän läpi, jossa on kohtuu isot reiät. =)

   Poista

Kiitos kommentistasi <3