perjantai 8. maaliskuuta 2013

NaistenpäiväkakkuTässä kakku naistenpäivän kunniaksi. Tein myös nämä vintage cup caket. Käytin tämän kakun pursotuksiin petal-tekniikkaa, jota on alkanut näkymään blogeissa.

Kakku on 15cm sokerikakkupohja ja täytteenä on mustikka-valkosuklaa-keksimousse. Käytin Marie-keksejä. Tuli tosi kiva. Kerman värjäsin tylsästi vain yhdellä värillä. Tulisi tosi kiva, jos jokaisen raidan tekisi hieman eri sävyllä kakun laidoille ombre tyyliin.


Tässä vaihekuvaa tuosta petal-tekniikasta. Kerman voi pursottaa esim. 1cm kokoisen pyöreän tyllan lävitse tai pelkästään pursotinpussilla ilman tyllaa. Onnistuu niinkin. Kulmasta aukileikattu minigrip-pussikin voisi toimia. Kerman voi levittää kakkulastan/veitsen/lusikan avulla. Erilaisista pursotuksista voi lukea enemmän täältä.
 


Olen surkea kermansilottaja. Ei vain riitä hermot siihen. Pinta on ihan epätasainen. Kukat on sokerimassakukkia. Tarkemmin kukkakoristeiden teosta voi lukea esim. täältä.
 

Vintage cup cakesIhanaa naistenpäivää!

9 kommenttia:

 1. Hyvää naistenpäivää! Onpas kivan näköinen pursotus, tuota voisi joskus -josjakun ehtii- kokeilla :)

  VastaaPoista
 2. Ihana idea tuo kermakoristelu, enpä ole tullut ajatelleeksi :D
  Täytyypä kokeilla omiin kakkuihin.
  Ihania nuo sinun kakut!!

  VastaaPoista
 3. Naistenpäivää! :)
  Mä olenkin miettinyt miten ihmeessä tuo reuna tehdää, malli on tosiaan vilahdellu yhdessä jos toisessakin blogissa :) Joten, kiitokset vink(e)istä :)

  VastaaPoista
 4. Kivan näköinen pursotus, tarttee kokkeilla!!! Ja hyvää naistenpäivää!!!

  VastaaPoista
 5. On kyllä kaunis kakku ja kiva pursotus :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3