torstai 23. toukokuuta 2013

Oliverin ristiäiskakkuTämä meriaiheinen kakku tuli poikamme ristiäisiin viime viikonloppuna. Halusin tehdä vähän erilaisen ristiäiskakun vaihteeksi ja keksin sitten tämmöisen idean. Kakusta tuli tosi suloinen. Ylempää kakkua ei kukaan raskinut korkata.

Kakkupohjina on 24cm ja 15cm supersuklaiset pohjat. Kakusta riittää ainakin 40henkilölle.
Täytteenä on vadelmarahka. Kakku on kuorrutettu karkkimassalla. Massaa kannattaa varata vähintään 1kg. Tarkemmin kakun kuorruttamisesta massalla voi lukea täältä.


Kuorrutin alemman kakun ensin kokonaan valkoisella massalla ja liimasin sen jälkeen elintarvikeliimalla laitaan tuommoista röyhelöä. Ohje löytyy täältä. Röyhelön tekemistä varten voi ostaa erikokoisia pyöreitä muotteja. Röyhelöä värjäsin air brush koneella.


Ylempi kakku on muovisen alustan päällä ja alemman kakun sisällä on tukikeppejä. Kerroskakun kokoamisesta voi lukea tarkemmin täältä. Maalasin ylemmän kakun myös air brush koneella. Jos ei omista air brush konetta, voi kakun maalata pensselilläkin sekoittamalla geeliväriä tilkkaan vodkaa. Alkoholi haihtuu kakun pinnalta täysin pois. Jos värin sekoittaa veteen, jää kakun pinta kovin vetiseksi.
 
Suihkutin päälle lisäksi helmiäissprayta. Kakkujen liitoskohtaan tein tuommoisen helminauhakoriseen muotilla ja maalasin sen vielä nestemäisellä kimallevärillä.Osa koristeista on tehty silikonimuoteilla karkkimassasta.


Vauvan pyrstö on tehty käsin. Tämmöinen merenneitoaiheinen kakku passaisi erityisen hyvin pienen tytön ristiäisiin pinkkinä, mutta hauska se mielestäni on pojallekin, jos teemavärinä on sininen.
Kirjoitus kakun taakse on tehty pikeerillä. Pikeerillä koristelin myös nämä fantasiapikkuleivät.

 
Onnea vielä rakkaalle Oliverillemme!

9 kommenttia:

 1. Mahdottoman upea kakku! Taidolla tehty!

  VastaaPoista
 2. Voi miten upea! <3 Ja onnea pikkuiselle aivan ihanasta nimestä!

  VastaaPoista
 3. Oih, tämä Oliver sai myös aivan ihastuttavan kakun. Tuo toteutus on todella ihastuttava ja niin hempeä tuo pikku kaveri pyrstöineen. Olet saanut kyllä kokonaisuuden loistavasti hallittua.

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Laitoin videonkin youtubeen ;) http://www.youtube.com/watch?v=rybFeJfTLAw

  VastaaPoista
 5. Onpa tosi hienosti toteutettu kakku! niinkuin muutkin kakkusi ovat. :)
  Merkkasin sut heti suosikkeihin.
  Tuollaisen röyhelön mäkin haluun testata. :)

  VastaaPoista
 6. Todella ihana kakku! Ja kaunis nimi pojalla.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3