tiistai 21. toukokuuta 2013

Parmesaanikakku



 Tämä suolainen kakku oli todella nopea ja helppo tehdä. Tein kakun hyvissä ajoin pakkaseen eikä se kärsinyt pakastuksesta yhtään. Aivan loistava keksintö! Kuva on hieman tumma, mutta kakku oli myös nätinnäköinen.

noin 1,5 litran vuoka

200g parmesaanijuustoa
5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1/4tl mustapippuria
3/4dl timjamiasilppua
2 munaa
200g turkkilaista jogurttia
1dl oliiviöljyä
 
Raasta parmesaani karkeaksi raasteeksi. Itse käytin valmisraastetta, kun ei lähikaupasta muutakaan löytynyt. Toimi ihan hyvin. Sekoita juustoraaste, vehnäjauhot, leivinjauhe, suola, mustapippuri ja timjamisilppu keskenään. Lisää munat, jogurtti ja oliiviöljy. Sekoita käsin tasaiseksi massaksi. Voitele vuoka ja kaada taikina siihen. Paista 200asteessa n.25min. Kumoa pian paiston jälkeen.


Kakun voi koristella timjaminoksilla tai juustoraasteella. Kirjoitin juhlapöytään vielä kyltin, jossa luki parmesaanikakku, jotta vieraat ymmäsivät sen olevan suolainen leivonnainen. Mietin että tästä voisi tulla ihan kiva esim. cheddarista tehtynäkin.

1 kommenttia:

  1. Minuakin tämä heti kiinnosti! Täytyy koittaa kun kuulostaa niin hyvältä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3