torstai 6. kesäkuuta 2013

Nopeita kakun täytteitäVaikka yleensä teenkin kakkujen täytteet ihan alusta asti itse, niin joskus kuitenkin annan itselleni luvan käyttää valmistuotteita hommaa nopeuttamaan. Ei kannata polttaa itseä ihan loppuun kuitenkaan. Itse tehtyihin mousseihin joutuu lähes aina lisäämään liivatelehtiä ja tämä on jostain syystä ärsyttävä vaihe. Moussejauheita käyttämällä ei liivatelehtiä yleensä tarvita.
 
Blå Bandin ja Dr.Oetkerin moussejauheet ovat todella käteviä kakuntäytteitä tehdessä. Pelkän moussen maku saattaa olla hieman teollinen, mutta tässä pari niksiä, miten siitä saa omatekoisenmakuisen. Näiden kanssa ei tarvita liivatelehtiä. Omia suosikkejani ovat: 


suklaamousse 
vadelmamousse 
mango-passionmousse
vanhan ajan vanilja

24-26cm kakun väliin

1pss moussejauhetta
400g tuorejuustoa
5dl kermaa

Vaahdota kerma hyvin löysäksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja moussejauhe. Jauhetta ei tarvitse liottaa nesteeseen. Täytteeseen ei myöskään tarvitse lisätä liivatelehtiä, koska jauheet usein sisältävät liivatetta. Jos pelottaa, että mousse valuu kakun sisältä ulos, voi pohjapalasten reunoille pursottaa sokerikreemiä, kuten esim. tässä kakussa. Jos rakentaa monimutkaista kakkua, kannattaa täytteen joukkoon lisätä 4 liivatelehteä. Mutta yleensä tämä täyte pysyy hyvin kasassa ilman tukirakennelmia.

Jauheet ovat yllättävän tujuja. Tämä takia niitä ei tarvita paljoa. Alunperin mousse valmistetaan maitoon ja vaahdotetaan vatkaimella. Jauheet sisältävät ainetta, joka saa seokseen vaahdottumaan. Täytteen voi valmistaa myös niin, että lisätään jauhe kerman joukkoon ja sitten vasta vaahdotetaan. Mutta olen huomannut, että tällä tyylillä ei tule niin kuohkea mousse. Tuorejuustokaan ei ole pakollinen, mutta se tuo täytteeseen vähän enemmän volyymia.

Täytteisiin voi lisätä myös lisämausteita oman maun mukaan. Suklaamoussen sekaan voi lisätä esim. Marianne Crushia tai Wiener nougatia ja kostuttaa pohjat kaakaolla. Vadelmamoussen sekaan voi lisätä kokonaisia tuoreita vadelmia. Mango-passionmoussea käytettäessä, voisi kakkupohjille levittää esim. mangopilttiä ja kostuttaa pohjan appelsiinimehulla. Vaniljamousse passaa melkein minkä kanssa vain.

10 kommenttia:

 1. Minäkin käytän tuota mango-passionmoussea, se on niin hyvää! Varsinkin juuri noin kerman ja tuorejuuston kanssa. Sokeria noissa on vaan luvattoman paljon, mutta mitä pienistä! ;D

  VastaaPoista
 2. Mangomoussea voittanutta ei ole! Itse tehtynä siis tyyliin mangososetta, kermaa,tuorejuusto ja sokeria. On varmasti paree kuin tuo ja yhtä helppoa ja nopeaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On varmasti, mut esim. vadelmien survominen tai suklaan sulattaminen voi joskus kiireiselle kokille olla liian aikaa vievää ;) Toki aina tuoreista aineksista tehty mousse on sata kertaa parempaa.

   Poista
 3. Pysyykö tämä täyte hyvin ilman tota reunapursotusta`?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pysyy, jos täytettä ei laita älyttömän paljon. Yleensä laitan reunapursotukset varsinkin isoihin kakkuihin.

   Poista
 4. Riittääkö tämä koko kakun täytteeksi molempiin kerroksiin? Onko se paksu kerros vai jääkö kovin ohueksi? Maistuuko täyte kuinka voimakkaalta kun kermaakin tulee jo 5dl yhteen pussiin? Itse ajattelin tehdä tällä levykakun väliin, ajattelin vain että riittääkö 1pss yhden kerroksen väliin vai pitääkö tehdä kaksinkertaisesti per levykakun väli? Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdestä pussista tulee voimakas maku. Mut ei ole kauheaa, jos lisää toisenkin pussin. Levykakkuun riittää kahteen väliin ohuelti. 24cm kakkuun riittää paksulti.

   Poista
 5. Moikka paljonko tarvii varata passion-hedelmä mousseen täytteitä 10 munan kakkuun tiedosta kiitollinen raijakallio@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee tuplaohje ylläolevasta. Mut kannattaa lisätä varalta 6 liivatelehteä joukkoon kun kyseessä on iso kakku. Yllä oleva ohje voi riittää jos täytettä laitetaan ohuelti.

   Poista

Kiitos kommentistasi <3