keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Suolapähkinä-suklaapatukat



Näissä makeisissa yhdistyy hauskasti suolaiset pähkinät ja makea suklaa. Näihin jää melko helposti koukkuun, mutta sen verran tuhteja ovat, ettei näitä onneksi voi kovin montaa kerralla syödä. Sopisi niin aikuisten kuin lastenkin juhliin.

Reseptistä tulee noin 24kpl. Käytin näihin tavallisia suolapähkinöitä, mutta aivan hyvin voisi käyttää myös suolattuja pistaasi- tai cashewpähkinöitä. Näihin voi myös käyttää suolaamattomiakin pähkinöitä tai esim. Taffelin hunajapähkinöitä.

20x30cm vuoka

200g maitosuklaata
100g tummaa suklaata
125g voita
3rkl siirappia
250g suolapähkinöitä
3-5 kpl Rainbow toffeesuklaapatukkaa (à 45g)

Sulata suklaat ja voi vesihauteessa. Lisää siirappi. Nosta seos vesihauteesta ja sekoita pähkinät seokseen. Murenna suklaapatukat ja lisää ne lopuksi joukkoon. Kaada seos vuokaan ja laita jääkaappiin 3-4tunniksi. Paloittele suklaa patukoiksi ja säilytä jääkaapissa.


Toinen ihana suklaakarkkiresepti löytyy täältä. Muistuttaa Rocky Road suklaata.
Kannattaa myös testata kotitekoisia Twix patukoita.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3