lauantai 13. heinäkuuta 2013

SuklaakoritTässä on muutama tyyli miten voi tehdä suklaakoreja. Nämä ovat ylisöpöjä jälkiruokakuppeja varsinkin jäätelölle. Näihin kannattaa ehdottomasti käyttää temperoitua suklaata, sillä temperoimaton suklaa on liian lötköä, jolloin kupeista tulee rumia eivätkä ne meinaa irrota muotistaan millään.

Itsellä toi temperoiminen ei onnistu läheskään joka kerta täydellisesti, joten käytänkin suklaakoristeita tehdessä yleensä Candy Melts nappeja, koska niitä ei tarvitse temperoida. Temperoinnissa suklaan rasvamolekyylit järjestetään uudestaan, jolloin suklaasta voi tehdä koristeita. Candy Meltseissä ei ole kaakaovoita vaan kasvirasvaa, jolloin niitä ei tarivtse temperoida ja niistä saa todella helposti tehtyä koristeita.
 

Suklaakupit ilmapallojen avulla


Tämä on helppo tapa tehdä suklaakuppeja. Vesi-ilmapalloilla saa nättejä ja pieniä kuppeja aikaan, mutta isompiakin ilmapalloja voi käyttää, jos haluaa vähän suurempia kuppeja. Ilmapalloon kannattaa tosin puhaltaa vain vähän ilmaa. Muuten tulee jättikuppeja. Vesi-ilmapalloihin saa helpoiten ilmaa pumpulla. 


Dippaa ilmapallo temperoituun suklaaseen. Pallon pintaa ei tarvitse voidella millään. Nosta pallo lautaselle ja laita pakastimeen 15minuutiksi.
 

Leikkaa saksilla solmun viereen pieni reikä tai käytä nuppineulaa. Päästä ilma vähitellen ulos, älä rysäytä palloa kerralla. Kupit säilyvät huoneelämmössäkin, mikäli temperointi on onnistunut. Jos temperointi epäonnistuu suklaa jämähtää palloon kiinni eikä irtoa siitä edes kunnolla.

Suklaakupit muffinivuokien avulla


Tämä kuppi pitää tehdä silikonisella muffinivuoalla. Vuoan reunat voidellaan sisäpuolelta temperoidulla suklaalla ja vuoka laitetaan pakkaseen 15minuutiksi. Sitten vuoka irroitetaan varovasti suklaan ympäriltä.


Tässä kupissa on kookosjäätelöä, jonka resepti löytyy täältä.
Jäätelö on pakastettu samoissa silikonivuoissa.


Toinen vaihtoehto on kääntä vuoka ylösalaisin ja vuorata vuoan ulkopinta suklaalla. Kuvassa vuoka on vielä vuorattu kelmulla, jotta irroitus on hieman helpompaa. Tällöin voi käyttää myös metallista muffinipeltiä tai vaikka juomalasia. Suklaata voi spritsata vuoan ympärille kuten kuvassa tai lusikoida suklaata vain reilusti, jolloin tulee tiivis kuppi, kuten alla olevassa kuvassa.


Kannattaa vilkaista erilaisia jäätelöreseptejä kategoriasta jäädykkeet.

4 kommenttia:

 1. Nämä ovat kyllä ihania! :) Itsellä on myös ollut näiden tekeminen mielessä, kun joku kerta löysin ihanan ohjeen Raizan blogista:
  http://www.delightdulce.com/2011/03/chocolate-mousse-inside-chocolate-cups.html
  Ehkä olet Raizan jo löytänytkin, mutta tässä kuitenkin linkki :)

  VastaaPoista
 2. Pitääpä kokeilla tuota reseptiä. Vaikutti herkulliselta. ;) Raizaan olen törmännyt youtubessa. Hänellä on kyllä kivoja reseptejä. =)

  VastaaPoista
 3. Onpa kivan näköinen idea. Itse en ole ennen tuollaisia nähnyt. Täytyisi joskus kokeilla. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3