torstai 1. elokuuta 2013

Suklaapatukoita



Tässä muutamia lempisuklaitani. Kotitekoisia suklaapatukoita on hauska tehdä ja nämä ovat niin hyviä että ovat todellakin vaivan arvoisia. Tämä ensimmäinen resepti juontaa juurensa suolapähkinä-suklaapatukoista, mutta halusin kokeilla näihin suolattomia pähkinöitä ja pakko myöntää että tämä versio on paljon parempi. Kannattaa kokeilla myös näitä suklaapatukoita, jotka ovat oikeastaan Rocky Road suklaata. Toisen reseptin suklaapatukat on tehty Rice Krispie Treats massasta.

Pähkinäsuklaapatukat

20x20cm vuoka

100g maitosuklaata
50g tummaa suklaata
65g voita
1-2rkl siirappia
100g cashew pähkinöitä
3-4kpl Rainbow toffeesuklaapatukoita (à 45g)

Sulata suklaat ja voi vesihauteessa. Lisää siirappi. Pilko pähkinöitä vähän pienemmiksi ja lisää seokseen. Lisää lopuksi murennetut suklaapatukat. Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi. Leikkaa paloiksi ja säilytä jääkaapissa.




Riisisuklaapatukat



20x20cm vuoka

n.20kpl isoja vaahtokarkkeja
n.3dl riisimuroja
öljyä
n.1dl Nutellaa
n.50g tummaa suklaata
n.100g maitosuklaata

Öljyä mikronkestävä kulho ja laita vaahtokarkit siihen. Sulata vaahtokarkkit mikrossa täydellä teholla 30sekunnin pätkissä välillä sekoittaen, kunnes karkit ovat sulaneet ja turvonneet tasaiseksi massaksi. Tässä ei pitäisi kestää kahta minuuttia kauempaa. Vaahtokarkit voi sulattaa myös kattilassa liedellä miedolla lämmöllä, mutta vaahtokarkit tuppaavat palamaan herkästi, vaikka kuinka varovasti niitä sulattelisi.

Lisää Nutella ja sulatettu tumma suklaa sulien vaahtokarkkien joukkoon. Lisää riisimurot. Sekoita tasaiseksi massaksi ja kumoa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Tasoita tasaiseksi ja anna jäähtyä. Sulata maitosuklaa mikrossa ja lisää joukkoon 1tl öljyä, jotta suklaa levittyy nätimmin. Kaada levyn päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään n.15minuutiksi. Leikkaa paloiksi. Patukoita voi pitää myös huoneenlämmössä.

Jos massa kovettuu todella nopeaa, ovat vaahtokarkit todennäköisesti palaneet. Kannattaa käyttää tuoreita vaahtokarkkeja sillä parasta ennen -päivää lähestyvät karkit ovat usein jo hieman koppuraisia eivätkä sula tasaisesti vaan palavat lähes aina.

Normaalien riisimurojen tilalla voisi käyttää esim. Coco popseja tai tumman suklaan tilalla valkosuklaata ym. Nutellan voisi korvata maapähkinävoilla, mutta tämä on ehkä vähän outo suomalaiseen makuun.


1 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3