sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Leopardi- ja tiikerikuvioiset pikkuleivätTein näitä pipareita syntymäpäivilleni. En vain oikein saanut mieleistäni kuvaa napattua niistä. Harmi tämä talven pimeys, kun pakko melkein salamalla räpsiä kaikki kuvat.

Pikkuleipäohje on ihana ja se löytyy täältä.
Koristelu on tehty pikeerillä.


Leopardikuvio on tehty mustalla ja tumman ruskealla pikeerillä. Värit kannattaa pursottaa keksin päälle, kun pohjaväri on vielä löysää. Tällöin värit uppoavat kauniisti pinnalle eivätkä jää koholle.

Mustaa pikeeriä saa, kun sekoittaa valkoisen pikeerin joukkoon ensin kaakaojauhetta (esim. 1rkl), jotta siitä tulee tumman ruskeaa. Tomusokerin määrää kannattaa vastaavasti vähän vähentää. Sitten lisätään vielä paljon mustaa pastaväriä joukkoon. Pikeerin kannattaa antaa tekeytyä ja tummua jääkaapissa ennen pursottamista. Vaaleanruskea värityskin on tehty lisäämällä hieman kaakaojauhetta löysän pikeerin joukkoon.


Tiikerikuvio on tehty niin, että keksi on ensin kuorrutettu valkoisella pikeerillä ja sitten suihkutettu air brush kynällä oranssia väriä keskelle. Raidat ovat mustaa pikeeriä. Raidat olisivat nätimmät, jos ne olisi pursotettu märän pikeerin päälle (kuten leopardikuvio), mutta märän pikeerin värjääminen air brush koneella olisi tällöin saattanut tehdä pinnasta epätasaisen.
Roarr


 Tein tarjolle myös macaron-leivoksia. Sain ne ensimmäistä kertaa onnistumaan uudella uunillamme. Olihan riemun päivä. Nämä macaronit ovat vanilja-macaroneja (täytteenä tuorejuustokreemiä, johon lisäsin vanilja-aromia). Macaron-kuorien ohje löytyy täältä. Pieniä tarjottavia kannattaa varata aika reilusti tarjolle, mikäli vieraina on myös paljon lapsia. Suurin osa macaroneistakin meni lasten suihin. 

2 kommenttia:

  1. kauniit macaron-leivokset! Tarviis itekin tehdä niitä taas, kaks kertaa vasta olen tehnyt. Eka kerta onnistuivat ja tokalla menivät pieleen. Harjoitella pitää siis! Nuo tiikeri- ja leopardipikkuleivät ovat ihania! Sellasia pitää tehdä joskus. Pitäis hankkia tuo air brush kynä jostakin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos =) Macaroneissa ehkä haastavin on saada tuo taikina oikeanlaiseksi. Ei liian löysä eikä liian maksu. Se on yleensä ihan vain kahdesta sekoituksesta kiinni..
    Air brushin ostin ullan unelmasta, mutta en kyllä enää ole löytänyt sitä sieltä. Värejä vain löytyy. Mut tietty jos sinne laittaa pyynnön hommata lisää, niin saattavat hankkia lisää =) Tykkään tuosta koneesta tosi paljon!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3