sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Ristiäiskakku Artulle Ristiäiskakku pienelle pojalle. 

Pohjana on suklaakakkupohja. Täytteenä vadelma curd tahna ja valkosuklaamousse. Vähän niin kuin tässä kakussa. Kakku on kuorrutettu sokerikreemillä ja karkkimassalla. Tarkemmin kakun kuorruttamisesta massalla voi lukea täältä.


Vauvakoriste on suosittu. Itse vauva on tehty muotilla ja hiukset maalattu ruskealla geelivärillä.


Löysin nettikaupasta tämmöistä Wiltonin kuorrutetta, jota voi käyttää kakkujen tai keksien koristeluun. Olen nähnyt tätä vain ulkomailla ja olin ihan tohkeissani, kun sain tätä vihdoin hyppysiini. Keksien koristelua varten valmistan aina itse pikeerin, sillä sitä kuluu aika paljon. Mutta tämmöisiä kakun koristuksia tällä on näppärä tehdä, kun ei jaksa alkaa pikeeriä vatkaamaan. Tuubiin liitetään vain tylla liittimellä ja valmis on.


Ristiäiset ovat niin ihania. Tämän kakun kanssa vain kävi sen verran hassusti, että vauvelin äiti unohti ilmoittaa minulle viime hetken nimenmuutoksesta ja siksi kakussa on viimeinen nimi väärin... Jospa tekstin sai raaputettua vaikka pois.. Itse olin ehtinyt jo luovuttaa kakun hakijalle, kun tieto tuli minulle. Noh, sellaista sattuu. On ristiäisten alla varmaan monta muutakin asiaa muistettavana. 


Onnea Arttu Mauno ihanasta nimestä 
ja onnea myös koko perheelle! 

3 kommenttia:

  1. kaunis kakku! Tuo Wiltonin kuorrute onkin kätevää. Sitä tarvitseekin hankkia.

    VastaaPoista
  2. Kaunis, herkkä kakku! <3 Ihana tuo vauvakoriste. Itseä houkuttaisi tehdä erilaisia vauvakoristeita, mutta ei ole paikkaa mihin niitä käyttää... :(

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3