tiistai 15. huhtikuuta 2014

Mars ja SnickersSainpas vihdoin testattua näitä! Olen niin pitkään halunnut tehdä kotitekoisia Mars ja Snickers patukoita, mutta kesti hetken löytää/kehitellä hyvä resepti näihin. Netistä löytyi paljon kivoja reseptejä, joista sitten kehittelin tämmöiset konvehtityyliset suklaapatukat.

 Mars patukan sisällä on nougatkreemi ja Snickersissä maapähkinävoitäyte. En halunnut laittaa Mars patukan väliin maapähkinävoista tehtyä kreemiä, sillä Marsissa kuuluu olla nougat täyte. Kotitekoisen Snickers patukan väliin sopii ehdottomasti paremmin sitten taas maapähkinävoitäyte.

Tässä muuten pieni tietopaketti Mars- ja Snickers patukoista.
Mars on suklaamakeinen, jota valmistaa Mars-konserni. Marsissa on toffeeta ja nougatia, joiden päällä on sokerikulööriä (sokerista valmistettu ruskea väriaine, koodi E150). Patukka on päällystetty maitosuklaalla. Se esiteltiin vuonna 1930. Snickers on muuten samanlainen patukka kuin Mars, mutta se sisältää suolapähkinöitä. Alkuperäistä Snickers patukkaa myytiin alunperin Britteinsaarilla nimellä Marathon. Nimi vaihtui vuonna 1990. Yksi Mars-yrityksen perustajan Frank Marsin lempihevosista oli nimeltään Snickers. Englannissa on myös tapana friteerata Mars-patukoita! Mars-konserni tosin paheksui tätä ja syytti että Mars yhdistetään erittäin epäterveelliseen ruokaan. Patukka itsessäänhän on varnasti aivan tosi terveellinen... Tähän konserni ei tuolloin ottanut kantaa. 

Snickers à la Kakkumonsteri

4kpl suklaapatukoita

200g suklaata
½dl suolapähkinöitä
pari ruokalusikallista kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
n.1dl maapähkinävoikreemiä (ohje alla)

Maapähkinävoikreemi
0,75dl sokeria
0,2dl vettä
1 valkuainen
90g leivontamargariinia
1-2rkl sileää maapähkinävoita

Ohje kreemin valmistukseen löytyy Italian Merengue Buttercream postauksesta. Maapähkinävoi lisätään lopuksi ja seos sekoitetaan tasaiseksi. Ohje on vain viidesosa linkin ohjeesta ja sitä jää siltikin yli, mikäli haluaa tehdä vain neljä patukkaa. Lopun kreemin voi tietty pursottaa vaikka muffinssien päälle. Kreemiä voi myös tehdä enemmänkin ja käyttää sitä esim. kakun täytteenä.


Itse käytin vaaleaa maitosuklaata, sillä se on lempparini.
Suklaapatukoita varten suklaa on ehdottomasti temperoitava.

Tuo suklaamuotti on tosi kätevä ja myös ammattilaisten suosima. Suklaat irtoavat siitä todella helposti, kunhan vain suklaa on temperoitu. Muotteja saa leivontatarvikeliikkeistä. Suklaitahan ei ole pakko tehdä tuollaiseen muottiin, vaan näistä voi tehdä myös ihan tavallisia konvehteja esim. silikonisiin jääpalamuotteihin.

Patukoihinhan kuuluu selkeästikin suolapähkinät, mutta itse käytin tällä kertaa suolattomia cashew pähkinöitä, sillä pidän itse niistä kovasti. Maapähkinävoikreemi kyllä toi tarpeeksi suolaista makua patukoihin. Ohje kondensoidun maidon keittämisestä kinuskiksi löytyy täältä.


Konvehtimuottien käyttämisestä ja täyttämisestä voi lukea tarkemmin tästä aiemmasta postauksesta. Kun ensimmäinen suklaakerros on jähmettynyt, täytetään kolot kinuskilla ja pähkinöillä (Snickersit vasemmalla).


Sitten pursotetaan kreemiä koloihin ja sen voi vielä levittää koko matkalle.
Lopuksi lisätään suklaakerros, siistitään muotti ja annetaan suklaiden jähmettyä jääkaapissa noin puolisen tuntia. Sitten suklaat voi kumota lautaselle. Suklaat irtoavat tämmöisestä muotista helpoiten napauttamalla muottia lautasta tai pöytää vasten. Mars patukat tehdään lähes samalla periaattella, mutta tässä vielä tarvikkeet niitä varten.

Mars à la Kakkumonsteri

4kpl suklaapatukoita

200g suklaata (temperoituna)
pari rkl kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
n. 1dl nougatkreemiä

Nougatia voi lisätä kreemiin enemmänkin. Kreemiä tulee tuolla ohjeella aika paljon näitä varten, joten ohjeen voi tehdä esim. 1/3 osana (ja käyttää 50-100g nougatia). Ja kuten jo aiemmin opimme, nämä poikkeavat Snickerseistä vain siinä mielessä, että näihin ei tule pähkinöitä. Ja mielestäni tuo maapähkinävoikreemi ei Marsiin oikein sovi, joten siksi suosittelen tuota nougatkreemiä, joka on todella hyvänmakuinen.


 Tässä hieman pääsiäiskarkkeja. 

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3