maanantai 19. toukokuuta 2014

Chocolate cup cakesNämä kuppikakut taisivat tulla naistenpäiväksi. Muffinssit on tehty dark chocolate mud cake ohjeella, joka on yksi lempparini suklaakakuista. Kakku ei pahemmin täytteitä kaipaa, sillä se on niin herkullinen ja mehevä sellaisenaan.

Yleensä kuorrutan kakun vain suklaa ganachella, joka ehdottomasti vielä parantaa sen makua. Muffinsseja varten ohje kannattaa puolittaa, jolloin siitä tulee silloinkin noin 20 muffinssia.


Kuorrutteena on suklaa-marenkikreemi. Tuota marenkikreemiä olen alkanut käyttämään mm. kakkujen kuorruttamisessa, sillä se on ihanan helposti levittyvää, mutta jämäköityy kuitenkin jääkaapissa hyvin. Eikä se ole niin ällön raskas kuin voi-sokerikreemi. Sillä saa myös nättejä pursotuksia aikaan ja kreemiä voi maustaa esim. vaniljalla, mintulla, marjoilla tai suklaalla, jolloin siihen saa makua.

Marenkikreemin ohje löytyy täältä. Pelkästään muffinssien pursotuksia varten ohje kuitenkin kannattaa suunnilleen puolittaa, kuten näissä nougat-suklaakuppikakuissa. Nougatin tilalla vain käytin tällä kertaa tummaa suklaata.

Suklaamarenkikreemi oli kuitenkin minun mielestäni aivan liian makea. Syödessä makeus ei haitannut, mutta jälkeenpäin tuli aivan sairaan ällö olo. Tsekkaa lisää suklaakuorrutuksia täältä!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3