Triplasuklaajuustokakku



Osallistuin blogiringin kautta Pauligin makuparikilpailuun, jossa tehtävänä on kehitellä sopiva leivonnainen heidän uusimmalle kahvilleen, Presidentti Special Blendille. Kaikki kilpailuleivonnaiset on koottu Pauligin sivuille ja pääset äänestämään niitä täällä. Voittaja julkaistaan yleisölle Taste of Helsinki -tapahtumassa 12.6.2014 ja voittajaresepti tarjoillaan samalla.


Postipoika toi tämmöisen ihanan paketin leivonnaisten suunnittelua varten! 
Tuo pressopannu on kerrassaan hurmaava! Ja pidin kovasti tuosta uudesta presidenttikahvista!
 
Presidentti special blend kahvi on paahtoasteeltaan 2, joten sen kanssa sopii mielestäni erittäin hyvin yhteen kohtalaisen mieto, mutta herkullinen leivonnainen. Mieheni söi kerran tekemääni suklaajuustokakkua ja tokaisi, että tämä tarvitsee ehdottomasti kaveriksi kahvia. Joten olikin kohtuu helppo alkaa kehittelemään makuparileivonnaista kisaan.

Tässä suklaakakussa on kirjaimellisesti keksipohja, kolme suklaamoussekerrosta ja kaakaokiille. Ilmava ja mieto mousse suorastaan huutaa kaveriksi aavistuksen vahvempaa kahvia.

Ohjeistuksena oli mm. luoda leivonnainen, joka olisi helppo syödä ilman ruokailuvälineitä ja olisi korkeintaan kahden suupalan kokoinen.


Kehittelin triplasuklaajuustokakun, joka on helppo leikata kauniiksi leivospaloiksi. Lisäksi jämäkkä kakku on helppo syödä käsin ja säilyy ulkoilmatapahtumassa hyvänä varsin pitkään. Eri kerroksilla saa yksintertaisesta kaunista ja kolme eri suklaata varmistavat hurmaavan makuelämyksen.

Triplasuklaakakku
noin 25 palaa

20x20cm neliövuoka tai 
24-26cm ympyrävuoka

Keksipohja:
125 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi. Ohjeella tulee ainakin kaksi kakkupohjaa, mutta ylijäämätaikinasta voi myös tehdä vaikka tavallisia keksejä tai vaikka useamman juustokakkun pohjan.

Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä. Leikkaa taikinasta 20x20cm kokoinen pala 20x20cm kokoiseen irtopohjavuokaan. Voit käyttää myös 24-26cm ympyrävuokaa. Mikäli käytät tavallista lasivuokaa, vuoraa koko vuoka leivinpaperilla reunoille asti, jotta kakun saa nostettua siitä pois. Paista pohjaa 200 asteessa noin 10min. Anna jäähtyä.

Pohjan voi tehdä myös valmiskekseistä (200g keksejä, 75g voita).

Täyte:
5 dl kermaa
400 g vaniljatuorejuustoa
6 liivatelehteä
100 g valkosuklaata
130 g maitosuklaata
150 g tummaa suklaata

Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto ja sekoita hyvin. Jaa seos kolmeen eri kulhoon ja nosta kaksi niistä jääkaappiin. Sulata valkosuklaa ja laita kaksi liivatelehteä pehmenemään kylmään veteen. Lisää sula, jäähtynyt suklaa ensimmäiseen kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Sulata liivatelehdet kahteen ruokalusikalliseen kuumaa vettä ja lisää seokseen. Kaada valkosuklaatäyte vuokaan ja laita pakkaseen 15-30min jähmettymään.

Kun ensimmäinen kerros on jähmettynyt, sulata maitosuklaa ja valmista toinen mousse samalla tavalla toiseen kulhoon. Lisää kaksi liivatelehteä. Kaada mousse vuokaan ja laita pakkaseen jähmettymään.

Kolmanteen täytteeseen tulee tumma suklaa ja loput kaksi liivatelehteä. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa 4h. Kun kakku on jähmettynyt, valmista kiille.


Kiille:
2 dl maitoa
½ dl sokeria
3/4 dl tummaa kaakaojauhetta (ei juomajauhetta)
3 liivatelehteä

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5min. Laita maito, sokeri ja kaakaojauhe kattilaan. Kiehauta koko ajan vispilällä sekoittaen. Sulata pehmenneet liivatteet seokseen ja anna jäähtyä viitisen minuuttia. Kaada kiille vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 2-3h. Samalla mousse sulaa ja kiille kiinteytyy.


Nosta hyytynyt kakku alustalle ja siisti reunat isolla puukolla. Kakun voi toki tarjoilla myös kokonaisena tai tehdä 20x30cm vuokaan, jolloin siitä tulee matalampi. Kiillettä tulee juuri sopiva määrä kakkuun, mutta itsellä vuoan korkeus alkoi loppua kesken, joten kuvissa kiille on todella ohut.

Kakun voi toki tehdä myös 24-26cm ympyränmuotoiseen irtopohjavuokaan. Minusta 20x20cm vuoka oli juuri hyvä, sillä kerrokset erottuvat selkeästi ja neliökakusta on helppo leikata tasakokoisia suupaloja. Leikkaa suurehkolla puukolla noin 3x3cm kokoisia leivospalasia.


Väittäisin että makuyhdistelmä on lähes täydellinen. Pressopannulla tuli ihanan voimakas ja aromikas kahvi. Lisäksi se on hirmu suloinen ja juuri täydellinen omiin pieniin kahvihetkiini.


Kakkuni voitti vuoden 2014 paras makupari kilpailun!



Yhteistyössä:
http://blogirinki.fi/
http://www.paulig.fi/

Kommentit

  1. Todella ihanan näköistä kakkua! Maistuisi kyllä nyt ;D

    VastaaPoista
  2. Hahhah, meillä on kova kisa menossa! :) Onnea kisaan!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh =D Tsemppiä sinullekin kisaan! =) Tosi kauniita oli sinunkin leivonnaiset!

      Poista
  3. Tuo kakku ei varmasti voi olla muuta kuin SUPERHYVÄÄ. Onnea kisaan! =)

    VastaaPoista
  4. Tämä on IHAN taivaallinen kakku. Nyt jo kahdesti kokeiltu, ja omassakin blogissa jaettu. Iso kiitos Kakkumonsterille. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3