sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Liisa Ihmemaassa keksitTein tämmöisiä pikkuleipiä äitini synttäreille, joiden tarjoilusta vastasin. 
Halusin koristella pöydän Liisa Ihmemaassa teemalla.

Keksien ohje löytyy täältä. Maustoin taikinan vanilla bean paste tahnalla, jota saa mm. punnitse&säästä liikkeestä. Keksit voi myös maustaa vanilja-aromilla, mutta vaniljasokerista ei mielestäni irtoa tarpeeksi makua. Aito vaniljatanko on tietty aina paras tuomaan vaniljan makua. 


Keksien koristelu kävi nopeasti ja helposti. Koristeet voi tehdä myös edellisenä päivänä ennakkoon. Kellotaulu on tehty karkkimassasta ja numerot piirsin elintarviketussilla. Yleensä koristelen keksit pikeerillä, mutta se on niin aikaa vievää ja tarkkaa puuhaa. Sokerimassalla on näppärä koristella laajoja alueita. Massahan ei paljon millekään maistu, mutta eipä maistu pikeerikään. Massa pysyy keksien päällä aika hyvin kiinni, mutta on myös helposti irrotettavissa, mikäli sitä ei halua syödä. Reunoille sivelin kultaista tomuväriä. Toivottavasti se erottuu kuvista.


Tein muutaman muffinssikeksin. Koristelun ei tosiaan aina tarvitse olla aivan täydellinen eikä pinnan tarvitse olla täysin maalattu. Pursottelin Wiltonin sokerikuorrutteilla hieman koristusta näihin kekseihin. Tuubit ovat kyllä näppäriä ja nopeita käyttää. Tarvitaan vain tylla ja tyllaliitin.


4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3