torstai 24. heinäkuuta 2014

Meikkikakut ja cake popsitNämä kakut tulivat 7-vuotta täyttävän tytön syntymäpäiville. Juhliin toivottiin meikkiaiheisia leivonnaisia ja sainkin synttärisankarin äidiltä jo valmiiksi kivoja ideoita. 


Pääkakku on laktoositon 20x20cm sokerikakkupohja. Täytteenä vadelmahilloa ja -moussea. Kakku on kuorrutettu marenkikreemillä ja sokerimassalla. Toiveena oli, että kakun päällä olisi ainakin harmaa peili. Värjäsin peiliä hopean värisellä tomuvärillä ja lisäsin päälle piping geliä. Turkoosi leopardikuvio on maalattu geeliväreillä. Synttärisankarin lempivärejä oli mm. turkoosi ja musta.


Pienempi kakku on 6hlön gluteeniton ja maidoton meikkipussukka, jonka kokosin gluteenittomasta kääretorttupohjasta. Täytteenä vadelmahilloa ja marenkikreemiä, josta saa helposti maidottoman käyttämällä maidotonta rasvaa.


Lisäksi toivottiin teemaan sopien 20kpl kynsilakka cake popseja, joita olen tehnyt aiemminkin.
Nämä ovat suklaapopseja ja kuorrutettu punaisilla candy meltseillä. Korkkina on lakritsi. Katso cake popsien valmistuksesta video täältä.


Tässä viisi gluteenitonta ja maidotonta popsia. Muovasin pallon kääretorttupohjasta ja marenkikreemistä. Pallot olivat sen verran murenevia, että en uskaltanut niitä tikun nokkaan tökätä, joten niistä tuli tällaisia pieniä palloleivoksia. Kynttilät tökkäsin jokaiseen.
 
Maidoton kuorrute aiheutti vähän harmaita hiuksia, sillä candy meltseissä on maitoa. Meinasin sitten hakea maidotonta suklaata jostain luomukaupasta, mutta aika oli niin kortilla, että keksin tehdä päälle mokkapalojen kuorrutteen. Onnistui hyvin.


Kirjoitus on tehty mustalla sokerikuorrutteella.
Palloleivosten päälle ripottelin hieman kultaisia sydämiä.


 Onnea päivänsankarille!

1 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3