maanantai 19. tammikuuta 2015

How to make: Frozen Anna, Elsa ja OlafTässä vähän kokoamisohjeita näitä koristeita varten. Koristeiden valmistuminen kesti kaikenkaikkiaan yli päivän, koska joidenkin osien kannattaa antaa kuivua useamman tunnin ajan, jottei koriste painu kasaan. Kukkamassa on paras koristeiden muovaamiseen, mutta kaulittava kuorrute ja perus sokerimassakin käy hyvin. Eri muotoilumassoista voi lukea tarkemmin täältä.

Olaf


Olaf kannattaa aloittaa alimmasta jalasta. Valkoisesta massasta muovataan kuutio. Sisälle tökätään cocktail-tikun palanen. Tämän hökötyksen voi antaa kuivua yön yli, mutta valmiin koristeen voi antaa kuivua lappeellaankin, joten se ei ole välttämätöntä.


 Sitten muovataan isompi pallo vartaloksi ja kiinnitetään se elintarvikeliimalla (tai vedellä) jalkaan kiinni. Sitten lisätään taas cocktail-tikku. Tikun voi kastaa liimassa ennen kiinnitystä.
Tikkuun kiinnitetään vielä pienempi massapallo ylävartaloksi.


 Pään muotoiluapuna kannattaa käyttää marsipaanityökalua. Jos semmoista ei satu omistamaan, voi apuna käyttää vaikka veistä, lusikkaa tai tulitikkua.


 Suun maalasin mustalla pastavärillä. Elintarvikekynääkin voi käyttää.


Pää kiinnitetään samaan tapaan kuin muutkin vartalon osat. Hökötyksen kannattaa antaa kuivua yön yli. Raajat tein ensin massasta, mutta ne katkesivat kiinnitysvaiheessa, jolloin tein ne ruskeista candy melts napeista. Raajojen kiinnitykseen kannattaisi käyttää sokerikuorrutetta.
 
Temperoitu suklaa käy myös raajojen valmistukseen. Temperoimaton suklaa ei sovi tämmöiseen koristeluun, sillä osat lätsähtävät huoneenlämmössä. Temperoidusta suklaasta tehtynä ei.


Söpö pieni lumiukko. Tämä on helppo ja kohtuu nopea koota.
Tyttöjen valmistus vaatii sitten vähän enemmän aikaa ja energiaa.


Anna ja Elsa


Tytsyt aloitetaan näinkin epäilyttävästä asetelmasta. Jalkoihin on turha nähdä hirveästi vaivaa, kun ne peittyvät hameen alle. Mutta tuommoinen tukirakennelma on hameen alla hyvä olla, jotta hahmo näyttää uskottavalta. Palaset kuivavat 15cm halkaisijaltaan olevan styrox kakkupohjan päällä, koska koristeet menevät samankokoisen kakun päälle istumaan.


Tukirakennelman päälle asetellaan massanpalaset hameeksi. Keskelle tökätään tikku.
Päät tein muotilla, jonka ostin aikoinaan täältä. Kasvot piirsin elintarviketusseilla. Päidenkin sisään kannattaa tökätä cocktail-tikun palaset. Näiden hökötysten kannattaa antaa kuivua yön yli.


Elsan vartalo on muovattu ihon värisestä massasta ja ympärille on kääritty vaaleansininen pala massaa. Sitten lisäsin vielä kimalletta. Vartalo on kiinnitetty elintarvikeliimalla ja liitoskohtaan tein vielä tuommoisen massasuikaleen.
 
Annan vartalo on muovattu sinisestä massasta, sillä hänellä on paita mekon alla. Vartalon ympärillä on pala mustaa massaa. Vartaloidenkin kannattaa antaa kuivua ainakin kahden tunnin ajan, jottei päät paina niitä kasaan.


Annan pukuun maalasin kimalletomuväreillä kukkia. Vyötärölle kiedoin palan keltaista massaa ja maalasin kultaisella tomuvärillä. Tomuvärejä kannattaa sekoittaa tilkkaan vettä, jotta niillä voi maalata. Muista tökätä ylävartaloon kaulan kohdalle reikä tikulla, jotta pään saa paikoilleen nätisti.


Elsan kädet ovat kokonaan ihonvärisestä massasta. Annalla on siniset hihat ja kämmenet sitten ihonvärisestä massasta. Lisäksi tein Annan pukuun mustat olkaimet. Elsalle voisi vielä tehdä viitan sinisestä massasta.


Sitten päät paikoilleen. Jos pää meinaa kipata taaksepäin, voi hahmon taakse laittaa tuleksi jonkun purnukan. Hiusten muovaamisesta unohdin ottaa vaihekuvia. Lisäilin päälakeen massan palasia ja siistin niitä yhteen marsipaanityökalulla. Letit tein erikseen ja liimasin sitten elintarvikeliimalla sivuille. Annalla on pieni siukale valkoista hiuksissa.


Toivottavasti Elsa ei näytä liikaa vanhalta mummolta.. Tyttäret voisivat olla hieman iloisemman näköisiä.. Pitää tsempata seuraavia hahmoja vähän lystikkäimmiksi.

Tyytyväinen kuitenkin olen.

5 kommenttia:

 1. Wau, upeat Frozen-hahmot! Kiitos ohjeista, jos vaikka joku jskus sattuis Frozen-kakkua tarvitsemaan :)

  VastaaPoista
 2. Eipä kestä :) frozen on ollu aika suosittu viime aikoina ;)

  VastaaPoista
 3. Kiitos paljon hyvistä ohjeista! :) Tosi upeat hahmot olet loihtinut!

  VastaaPoista
 4. Ihana kun laitoit ohje! Tyttäreni on hulluna Frozen hahmoista ja synttärit ovat huhtikuussa => kerken harjoitella ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3