perjantai 6. helmikuuta 2015

Kakkumonsteri tastes America


Taste test!
Marketeissa näkyy nykyisin paljon tuotteita, jotka ovat hirmu tunnettuja ja suosittuja Pohjois-Amerikassa, mutta Suomeen vasta rantautumassa. Valikoima riippuu paljon marketista. Olen maistellut muutamia tuotteita näistä Amerikkahyllyistä ja tässä muutama arvio. Yleensä amerikkalaiset tuotteet ovat hieman liian suolaisia tai makeita minun makuuni. Ja valmistuotteet maistuvat usein vähän turhan teolliselle. Mutta nämä olivat ihan hyviä.

 
Oreo on yhtä tunnettu keksi USA:ssa kuin meillä Domino. Näitä näkee kyllä ympäri maailmaa. Aluksi en tästä keksitä hirveästi pitänyt, mutta nykyisin olen aivan ihastunut näihin. Näistä on myös kiva leipoa kaikenlaista. Keksissä on ehkä aavistus jotain lakritsimaista. Suomessa lähimpänä tätä keksiä mahtaa olla Ballerina Dops Brownie keksi. Oreo kekseistä olen leiponut mm. valkosuklaa oreo juustokakkua. Näistä tulee myös kiva pirtelö. Lisäksi Amerikassa suosittu kakuntäyte on cookies and cream, johon murskataan oreo-keksin palasia.


Reese's kattaa monenlaisia eri maapähkinävoimakeisia. Tässä suklaakuppeja. Makeinen maistuu voimakkaasti maapähkinävoille, että jos tästä ei pidä, niin ei ehkä pidä näistäkään. Itse saatoin hyvin syödä tuommoisen puolikkaan, mutta sitten tulikin makeasuolaisen kiintiö jo täyteen. Kuvassa oleva makeinen on ehkä 4cm halkaisijaltaan. Löysin näitä Verkkokaupasta. Testasin myös Three Musketeer suklaapatukkaa, mutta eipä ollut kovin kummoista..


Näitä cheddar popcorneja löysin myös Verkkokaupasta ja ovat kyllä ehdoton popcorn suosikkini! Toisaalta hyvä että näitä ei löydä joka kaupasta, sillä söisin näitä kyllä siinä tapauksessa ihan liikaa. Paketissa lukee, ettei saa antaa lapsille, koska voi aiheuttaa ylivilkkautta. Tuskinpa tekee aikuisillekaan hyvää. Harmi, sillä nämä olivat megahyviä. Toisaalta amerikkalaisissa tuotteissa lukee aina jotain tuollaista.

Kaverini listasi kerran mitä kaikkea hullua amerikkalaisissa tuotteissa varoitellaan. Mm. "älä pure kumipatjaa", "älä heitä paitaa tuleen" ym.


Inkivääriolut ei ole nimestä huolimatta alkoholijuomaa vaan ikään kuin inkiväärilimsaa. Parilla eka siemauksella tämä oli ihan kivanmakuista. Maistui selkeästi inkiväärille. Koko purkkia ei kyllä saattanut juoda. Alkoi muuttua jotenkin liian ätläkäksi.

 
Swiss miss on kuuluisa kaakaojuoma, jossa paljon pieniä vaahtokarkkeja. Kaakao oli ihan hyvänmakuista, mutta vähän turhan makeaa minun makuuni. Sitten kun lisäsi vielä noita miniminivaahtokarkkeja sekaan, niin tuli jopa aika kuvottava olo jälkeenpäin..


Paketissa on pieniä pusseja. Toisessa osassa on kaakaojauhe, joka sekoitetaan maitoon/veteen. Toisessa osassa on vaahtokarkkeja, jotka ovat aika kovia alkuun, mutta pehmenevät tietty kaakaossa.
Maistelkaa varoen, ettei tule sokerin yliannostusta!

Amerikkalaisista leivonnaisista omia suosikkejani ovat mm: Key lime pie, Lemon merengue pie, Brownies, Chocolate mud cake.

2 kommenttia:

  1. Myydäänkö oreoita suomessa? En ole koskaan nähnyt niitä kaupassa. Ostan niitä aina kun käyn ulkomailla.

    VastaaPoista
  2. Ostan itsekin oreot ulkomailta. Haaparannastakin saa jos pohjoisessa asuu. Helsingissä on joku pikku liike joka niitä myy. Ja nettikaupoista varmasti löytää.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3