Testasin ensimmäistä kertaa raakakakkua tämä oli todella hyvää! Pohjan aion tosin tehdä jatkossa cashew-pähkinöistä, sillä en suuremmin ole pekaani- tai saksanpähkinäfani. Mutta täyte oli todella hyvä!
Raakakakkujen maailmaan on helppo hurahtaa, kun pari kertaa niitä kokeilee. Aluksi voi tuntua oudolta napata kaupan hyllyltä ostoskärryyn tuotteita, joita ei ole aiemmin ostanut. Ja monilla kestää hetki ennen kuin rakkakakkujen maailmaan pääsee kunnolla sisään. Tässä ohjeessa parasta on sen vähäsokerisuus. Reseptin poimin täältä, mutta muokkasin sitä hieman.
18cm vuoka
Pohja:
2dl pähkinöitä (pekaani, cashew, manteli tai saksanpähkinä)
4 pehmeää taatelia
ripaus kanelia
pienempi ripaus suolaa
Täyte:
1,7dl kookosmaidon jähmeää osaa
6 taatelia
60g raakasuklaata tai sokeritonta suklaata
2rkl kookosöljyä
ripaus vaniljajauhetta
Laita kookosmaito jääkaappiin edellisenä päivänä.
Laita pähkinät likoamaan kylmään veteen ainakin pariksi tunniksi.
Nämä esivalmistelut kun on tehty, niin kakku syntyy ihan hujauksessa!
Blendaa pohjan ainekset sekaisin tehosekoittimessa. Mikäli tämä tuntuu vaivalloiselta, lisää pari rkl vettä sekaan. Vuoraa vuoan pohja leivinpaperin palasella ja painele seos vuokaan.
Sulata kookosmaito, suklaa ja öljy vesihauteessa. Katso ettei lämpötila ylitä yli 45 astetta. Blendaa täytteen ainekset sekaisin (vaikka samassa kulhossa missä pohjan ainekset) ja lisää vuokaan. Pakasta vähintään 2h. Mikäli kakkua säilytetään pakkasessa pidemmän aikaa, kannattaa se ottaa hyvissä ajoin huoneenlämpöön sulamaan ennen tarjoilua. Kakku on paras jääkaappilämpöisenä.
Kakusta/piirakasta riittää ainakin kymmenelle hengelle, sillä kakku on loppupeleissä melkoisen tuhtia.
Älä unohda nuolla lusikkaa.
Kookosmaidon jämät voi käyttää esim. piña colada smoothies juomaan.
oli todella maukas
VastaaPoista:)
VastaaPoista