torstai 9. huhtikuuta 2015

Kinkku-salamibostonkakku



Tämä suolainen kakku oli tarjolla poikamme 2v synttäreillä.
Resepti on Ulla Svenskin kirjasta Suloiset suolaiset.

20-24cm vuoka

Pohja:
3dl maitoa
25g tuorehiivaa
1tl suolaa
2rkl vaaleaa siirappia
3dl rouheisia sämpyläjauhoja
4dl vehnäjauhoja
50g voita

Täyte:
100g ruohosipulituorejuustoa
2dl salamisuikaleita
2dl kinkkusuikaleita
2dl juustoraastetta

kananmuna voiteluun

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola ja siirappi ja vaivaa jauhot taikinaan. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen voi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa noin tunnin ajan.

Kauli taikinan uunipellin kokoiseksi levyksi. Levitä tuorejuustoa levyn päälle ja ripottele muut täytteet pinnalle. Kääri napakalle rullalle ja leikkaa kahdeksaan yhtä suureen osaan. Voitele kakkuvuoka ja nosta palat vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Anna kohota vielä 30min.

Voitele pinta kananmunalla ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 30-35min.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ja näyttää herkulliselta =) pitääkin laittaa muistiin ja kokeilla .

    VastaaPoista
  2. Kiva tällainen suolainen boston! Vosikin joskus kokeilla.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3