torstai 16. huhtikuuta 2015

Piña colada smoothiekakku



Olen kokeillut jo kahta marjaisaa smoothiekakkua, joista pidin todella paljon. Lisäksi olen tehnyt perus smoothie juomia jonkun verran. Kokeilin viime kuussa piña colada smoothieta ja tämä oli niiin hyvää, että päätiin laajentaa ideaa kakkuun. Mikäli sokerihammasta kolottaa, niin kannattaa kokeilla myös piña colada piirakkaa

15-18cm vuoka

Pohja:
n.1,5dl pähkinöitä (esim. manteleita)
4 pehmeää taatelia

Täyte:
n.2dl kookoskermaa
puolikas ananas kuorittuna ja pilkottuna
1-2rkl kookosöljyä
6 liivatelehteä (tai 3tl agar agar jauhetta)
n.½dl kiehuvaa vettä
½tl vaniljajauhetta (tai puolikas vaniljatanko)

Pohjaa varten hienonna pähkinät ja viikunat tehosekoittimessa. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle.

Täytettä varten hienonna ananakset tehosekoittimessa. Käytä mielellään tuoretta ananasta. Lisää kerma, öljy ja vanilja. Pehmennä liivatteita kylmässä vedessä 5-10min ja sulata ne sitten kiehuvaan nesteeseen. Lisää seokseen. Vegaanit voivat käyttää agar agar jauhetta.

Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 4-6h. Pakkasessa 1-2h.


Kakku on koristeltu paahdetuilla kookoshiutaleilla.


Tästäkin tuli ihan täydellistä! Mutta suosittelen, että kakku syödään melkein heti. Mikäli tätä pitää jääkaapissa tai pakkasessa useita päiviä, alkaa se jotenkin vettymään ja kakku menettää makuaan. Ananas ei yleensä kestä pakastusta. 


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3