tiistai 12. toukokuuta 2015

MuumitalohääkakkuEräs hääpari meidän läheltä pyysi minua tekemään häihinsä kakun. Alunperin oli aikomuksena tehdä 50-luvun tyylinen kakku. Morsian on suuri muumifani, joten hän toivoi lisäksi kakkuun muutamia muumikoristeita. Morsiamen suurin toive oli kuitenkin muumitalokakku ja tämä passasi sulhasellekin hyvin, joten siihen siis päädyttiin.

Hirmu hauska oli kakkua tehdä, mutta samalla hieman pelotti, miten kakku tulee pysymään pystyssä..! Onneksi saimme mieheni kanssa kakun kuljetettua turvallisesti hääpaikalle, joka oli koristeltu ihanan pirtsakoilla väreillä hieman vapputyyliin (hääpäivä oli 2.5). Vaihekuvia otin harmillisen vähän, mikä johtunee siitä, että koko ajan oli pieni jännitys kakkua tehdessä.. Kakkusta piti riittää 80:lle juhlavieraalle.


Hahmoina on Muumipeikko ja Niiskuneiti menossa naimisiin (niin kuin piirretyssä). Vieraaksi pääsi tällä kertaa vanhemmat ja Nipsu sekä Myy.

 
Talo on koottu NELJÄSTÄ 20cm KAKUSTA.
Kakkujen välissä on kakkupahvit ja kakkujen sisällä on tukikepit. Lisäksi koko kakun keskellä menee metallinen tukirakennelma, jonka päälle kakut pinosin. 

Kakku on kuorrutettu ensin kauttaaltaan marenkikreemillä ja tämän kerroksen on annettu jähmettyä jääkaapissa. Ensimmäisessä kuvassa on helmiäis spray pullo vieressä, jonka ansiosta hahmottuu hieman kakun suuri koko. Kakku painoi lähes kymmenen kiloa!

Toisessa kuvassa on kakku kuorrutettuna siniseksi värjätyllä karkkimassalla. Kakku piti kuorruttaa kahdessa osassa kokonsa takia. Massaa meni lähes kaksi kiloa. Olin tilannut Ullan unelmasta tumman sinistä massaa hyvissä ajoin, mutta tilauspa ei kerennyt ajoissa perille. Onneksi minulla oli valkoista massaa reilusti kaapissa, mutta massan värjäämiseen menee vain aika kauan aikaa eikä sävy ole kovin tumma. 

Lisäksi suihkumaalasin kakun vielä sinisellä värillä (mikä oli myöskin loppu, mutta onneksi jääkaapissa oli marketin nestemäinen karamelliväri), jotta kakusta tuli syvän sininen. Massa värin alla kannattaa kuitenkin olla myös sininen, sillä jos valkoisen massan päälle suihkuttaa väriä, kuultaa valkoinen helposti läpi, vaikka tekisikin tasaista jälkeä.
 
 Kerroskakun kokoamisesta kakun kuorruttamisesta massalla voi lukea enemmän täältä.
Pohjat ovat voikakkupohjia. Täytteenä suklaa- ja mansikkamousset sekä banaania survottuna väliin.

 Katto on tehty pahvista. Pahvin kuorrutin punaisella massalla ja suihkutin vielä air brush koneella tummemman punaiseksi. Lopuksi pursotin punaista pikeeriä vielä katolle.


 Tässä koko konkkaronkka kuivattelemassa.


Hahmot pysyivät hyvin pystyssä, mutta liimasin ne kuitenkin vielä pikeerillä kakkuun kiinni.
Alusta on kuorrutettu vihreällä karkkimassalla ja värjätty vielä tummemmaksi air brush koneella.


Ikkunat ovat mustaa massaa, joiden ympärille/päälle on pursotettu pikeeriä.


Luulen, että muumitalosta riitti syötävää kaikille, mutta tein varalta vielä ylimääräisen 20x20cm kakun samoilla täytteillä. Lisäksi morsian ihastui tähän ideaan kovasti ja toivoi kakkua joka tapauksessa.  Nuuskamuikkunenhan viihtyy yleensä omissa oloissaan, vaikka naapurissa olisikin häät menossa. Näin taisi muuten olla piirretyssäkin, ellen ihan väärin muista..


Ongen naru on metallilankaa. Muuten kaikki koristeet ovat syötäviä.
Joen vesi on tehty piping gelillä. Kaavailin siltaakin tähän kakkuun, mutta se ei oikein olisi enää mahtunut. Lisäksi tähän kakkuun ei aivan älyttömästi ollut enää aikaa käytettävänä.


Onnea vielä hääparille!

4 kommenttia:

 1. Kivan näköinen kakku. Tuosta Ullanunelman toimituksesta sen verran, että niillä oli muutto just silloin. Ilmoitus oli etusivulla ainakin pari viikkoa ja itekin piti tilata ajoissa tarvikkeita lapsen synttäreille: http://www.ullanunelma.fi/huom_viimeiset_postitukset_ennen_muuttoa_lahtevat Mä oon ollut tyytyväinen palveluun. Ehkä olis kannatanut kysellä firmasta, että varmasti paketti ehtii perille. Kummiskin hääkakusta kyse :)

  VastaaPoista
 2. Tiedän et niillä oli muutto mut kun minä tilasin niin ei ollu mitään ilmoitusta. Yleensä oon ollu tyytyväinen uu:n mut nyt en tilaa vähään aikaan mitään x)
  Onneks mulla on aina plan b.

  VastaaPoista
 3. Aivan upea kakku! Ja samoin Nuuskamuikkunen-kakku.
  Sä oot todella taitava!

  Mutta uteliaana ja kokemattomana pitää kysyä, että kuinka tuollaisen leikkaaminen onnistuu?

  VastaaPoista
 4. Kiitos :) kakkupohjien välissä on alustat ja kakut syödään yksitellen aivan kuin lautasen päältä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3