perjantai 13. marraskuuta 2015

Blogisitarina haaste


Tämän haasteen sain Näpertelijä -blogista.

1. Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa). Saat osallistua vasta saatuasi haasteen (ja niitähän voi toki myös pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen).

2. Kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.

3. Haasta mukaa neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suorilta käsin, voit haastaa jonkun toisen.

4. Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan.

5. Mikäli olet Instagramissa, käy halutessasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin kaikki Instagramissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä.  #Blogisitarina-haasteen käynnisti: kototeko -blogi.
 
 Minun blogini tarina
 
 Kakkumonsteri blogi starttasi 4.1.2011. 
Aloitin leipomisen vuonna 2009 äitiyslomalla. Selailin nettiä ja etsin ideoita poikamme ristiäiskakkuun. Sitten löysin kaikki ihanat kakkublogit ja hurahdin kakkutaiteeseen. Ensimmäinen massakakkuni taitaa olla Halloween kurpitsakakku. Yllätyin miten helppoa kakkujen koristelu olikaan. En ollut paljoa leiponut tätä ennen, joten jouduin opettelemaan kaikki alusta asti itse. Olen tehnyt varmasti kaikki virheet mitä kotileipuri voi tehdä ja yrityksen ja erehdyksen kauttahan sitä oppii. Tiedän paljon metodeja, jotka eivät ainakaan toimi. Alussa saattoi joka kolmas kakku mennä ihan pieleen, mutta pikku hiljaa kertyi taitoa ja kokemusta. Vähitellen kaverini aloivat pyytää minulta kakkuja ja minähän tein. Sitten tuli paljon kyselyä eri resepteistäni, joten päätin laittaa pystyyn blogin, josta kaikki tutut pääsevät niitä lukemaan.
 
Olen pienestä pitäen piirtänyt paljon ja tykännyt muovata muovailuvahalla. Joten kädentaitoja on tullut kyllä pienenäkin harjoiteltua. Yksi asia missä olen todella surkea on ompelu ja virkkaus! Ei vain mielenkiinto ja aika riitä. Mutta eipä sitä kaikkea tarvikaan osata. Yhdistellään kavereiden kanssa sitten osaamisia. Mutta ompelutöitä blogissa tuskin paljoa näkyy.. Askarteluja saattaa varsinkin jouluaikaan muutamia tulla. 


Joulusta puheenollen, 2014 starttasi myös Kakkumonsterin joulublogi, koska pidän joulusta niin paljon ja minulla alkoi kertyä joulureseptejä ym niin paljon, että piti omistaa niille ihan oma blogi.

 
Moni kaverini onkin nauranut, että ensimmäiset kakkuni tämän päivän kakkuihin verrattuna olivat aika surkeita.. =D Tietty, kun jotain aloittaa, niin lopputulos ei välttämättä ole paras mahdollinen. Mutta nykyisin huomaan, että kakkujen teko menee ihan rutiinilla, vaikka opittavaa on yhä paljon. Pyrin koko ajan lisäämään haastetta vähitellen. Olen osallistunut myös kaikenlaisiin leikkimielisiin leivontakisoihin (esim. leivontafoorumi) ja voittojakin on tullut, mistä olen aina yhtä onnellinen.
 
 
Koska kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, saatte itse verrata ihan ensimmäistä täytekakkuani (yllä) vuoden 2014 kakkuun (alla). Yllä olevassa kakussa kermaa on niin ohuesti, että kakkupohja paistaa läpi.. Koristeena on kaupan valmiskoriste ja pursotukset... öh...(?) Mutta ylpeä olen tästä ensimmäisestä aikaansaannoksestani.


 Ylemmässä kuvassa on poikamme ristiäiskakku vuodelta 2009. Alempana ristiäiskakku pojalle vuodelta 2014. Että semmoista kehitystä.
 
Olen tehnyt noin sata kakkua vuodessa viime vuosina, mutta nykyään olen pyrkinyt lisäämään blogiini enemmän nopeita ja käytännöllisiä leivonnaisia, joita jokainen kotileipuri voisi toteuttaa. Lisäksi olen lisäillyt terveysleivonnaisia, ettei mene ihan sokeriksi tämä homma. Työkiireiden takia kakkuilu on jäänyt vähän vähemmälle, mutta blogipostauksia tulee kyllä samalla tahdilla kuin aiemminkin. Pian pääseekin päivittelemään taas joulublogia!

Haaste lähtee seuraaviin blogeihin:
0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3