torstai 24. joulukuuta 2015

Luukku 24: Hyvää joulua!Ihanaa joulua kaikille! 
Aaton luukkuun en mitään uutta reseptiä alkanut enää laittaa, kun harva varmaan enää kerkeää tässä vaiheessa netistä ohjeita etsimään.


Mutta youtubeen laitoin joulutoivotukset pianonsoiton merkeissä. 

Lahjoja tulee ostettua lapsille ihan liikaa joka vuosi ja tänä vuonna teinkin niin, että lahjoitin osan lahjoista suoraan vähävaraisille perheille Oulun lähistölle. Lapset eivät paljoa tarvitse ja haluan myös opettaa omille lapsilleni, että älytön vuori lahjoja ei ole joulussa se idea vaan nimenomaan antamisen ilo. Oulussa MLL:n tai Oulu Hope Ry:n kautta voi avustaa vähävaraisia perheita.


 Vasemmalla "baby's first christmas" pallo, jonka saimme esikoisen ensimmäisenä jouluna. 
Turkoosit pallot ovat nykyisin hänen suosikkejaan.


 Minulla oli reipas pikkuapulainen koristelemassa kuusta. Annan joka vuosi itselle luvan ostaa yhden uuden joulukoristeen. Muuten näitä kertyy niin älyttömän paljon.


  Itse tehdyt koristeet ovat aina parhaita. Paljon tuli tänä jouluna leivottua ja kaikki eivät mahtuneet joulukalenteriinkaan. Tässä kuitenkin vielä muutamia kakkukuvia. 


Tämä ei ole aito kakku vaan dummy cake. Tässä kuussa on tullut syötyä niin paljon eri kakkuja, että päätin tehdä meille pelkän koristekakun! Pohjina on 20cm ja 15cm styroxipohjat. Kakku on kuorrutettu sokerimassalla ja kaikki koristeet olisivat syötäviä.

Otin muoteilla valkoisesta massasta kuvioita ja koristelin ne töpöttämällä tomuvärejä sabluunoiden läpi pensselillä. Yksinkertainen on tässäkin paras.Tässä sitten vielä pari after eight juustokakkua. Tämän päälle tein suklaa ganachesta kuorrutteen. 
Pohjana suklaakakkupohjaa.


Tämän kanssa tuli vähän enemmän kiire, joten en kerennyt tämän kummemmin koristelemaan. After eight juustokakkuni on ollut megasuosittu tänä vuonna ja tein näitä varmasti 4-5 kappaletta tässä kuussa!


 Blogirinkikin muisti meitä bloggaajia puuroriisipussukalla. Menee tänään kokeiluun. Kiitos!
Jouluntoivotukset löytyvät myös vielä joulublogin puoleltakin.
 
Oikein ihanaa joulua kaikille ja onnellista uutta vuotta!

2 kommenttia:

  1. Hyvää Joulua Kakkumonsterin leipomoon.
    Tykkäsin kauniista joulumusiikista!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3