perjantai 19. helmikuuta 2016

Kevyt nutellajäätelöMoni on varmasti huomannut, että blogistani on viime aikoin löytynyt paljon terveysleivontaa. Innostuin jo viime vuoden puolella terveellisistä ja kevyistä jälkiruoista, sillä ne voivat olla ihan yhtä hyviä kuin epäterveelliset versiotkin. Tässä ohje terveelliseen n'ice creamiin.
 
Tähän nutellajäätelöön tarvitaan vain kahta ainesosaa! Jäätelö on vähän kuin pehmistä. Nutellassa on aika paljon sokeria ja jos haluaakin täysin terveellisen jäätelön, voi nutellan korvata kaakaojauheella. Mutta tähän ohjeeseen tulee loppupeleissä todella vähän nutellaa.

Katso enemmän n'ice cream ohjeitani täältä.

nutella-jäätelö

 4 banaania
3rkl nutellaa

Pilko banaanit ja pakasta vähintään 2h.
Ota banaanit pakkasesta ja anna niiden pehmetä huoneenlämmössä kunnes banaanin pinta on hieman pehmennyt. Laita banaanipalat ja nutella blenderiin ja sekoita kunnes seos on tasaista ja ilmavaa. Jos blendaus ei meinaa onnistua, ovat banaanit hieman liian jäisiä vielä. Niitä voi pyöräyttää mikrossa pari sekuntia. Laita seos pursotin pussiin ja pursota jäätelötötteröihin tai kuppeihin.


 Jos seos on liian lötköä, voi sen laittaa vielä hetkeksi pakkaseen. Kuppeja voi muutenkin säilöä pakkasessa kelmulla peitettyinä ja ottaa ne sieltä viideksi minuutiksi huoneenlämpöön sulamaan ennen tarjoilua. Tämä oli todella ihanaa!

2 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä, ja valmistus ei ainakaan ole vaikeaa. :)
    Testattavaksi menee, kunhan tuo lapsosen ruoka-ainekokeilu on ohi.

    VastaaPoista
  2. Tätä voi tehdä myös pelkästään banaanista ilman nutellaa, jos on ruokarajoituksia. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3