perjantai 22. huhtikuuta 2016

Postimies Paten autoTein tämän kakun poikamme 3v synttäreille muutama viikko sitten. Yksi hänen suosikkiohjelmistaan on Postimies Pate ja hänen lempilelunsa on Postimies Paten rekka-auto. 

Kakku on dark chocolate mud cake ohjeella tehty.
Täytteenä ja kuorrutteena on vaahdotettua suklaa ganachea.

Yleensä lastenjuhlissa ei paljon perus täytekakkua mene, koska lapset eivät siitä välitä. Tämä kakku oli oikeastaan vain tuota mehevää suklaakakkua ja lapsetkin kiskoivat sitä innoissaan kaksin käsin! 

Paistoin taikinan 20x30cm vuoassa. Minun oli tarkoitus paistaa taikina 20x20cm neliövuoassa ja koota kakku samaan tyyliin kuin tämä joulupukin reki. Mutta vuokani oli lainassa enkä muistanut että kaapin perällä olisi ollut toinekin.. Kakku onnistui tuossa isommassakin vuoassa kuitenkin hyvin.

 Leikkasin pohjan vain kolmeen osaan ja nostin osat päällekäin. Viimeisen palasen taisin halkaista kahtia, koska autosta olisi tullut liian korkea. Mutta muuten pohjia ei tarvitse puolittaa.

En oikein osaa edes korostaa miten hyvä kakkupohja ohje tuo on! Sivelin väliin hieman ganachea ja vuorasin kakun vielä ganachella. Sitten kuorrutin kakun punaisella funcakes sokerimassalla. Värjäsin autoa punaisemmaksi vielä air brush koneella.


 Viivat on maalattu valkoisella pastavärillä. Nämä voisi tehdä myös sokerimassasta, mutta maalaaminen on nopeampaa. Ovet on vain painettu massaan marsipaanityökalun avulla.


Youtubesta löytyy myös video autokakun kokoamisesta. Tosin videolla kokoan BMW kakun, joka tietty poikkeaa tästä hieman. Tämmöinen rekka on huomattavasti helpompi tehdä, kun kaiverrettavaa ei ole niin paljon. Kaiversin terävällä sahalaitaisella puukolla kakun etuosasta rekan keulan.

 
Tuossa kuvassa on meidän lelurekka, josta otin mallia. Poika oli ihan kauhuissaan, kun alettiin leikkaamaan kakkua ja auto meni rikki.


Onnea äidin mussukalle!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3