torstai 12. toukokuuta 2016

Leopardikakku (surprise inside cake)



Tämän kakun sisältä paljastuu leopardikuvio. Kakku on loppujen lopuksi helppo tehdä ja koristella. Reunoilla on ns. ombre tyylinen koristelu eli kermavaahdon väri vaihtuu alhaalta ylös päin siirryttäessä. Lisäksi leopardikuvio on tehty pursottamalla.

Kakku itsessään on kuivakakkumainen. Kerrosten välissä on paahdetusta valkosuklaasta tehty mousse. Taikina on paistettu kahdessa 20cm vuoassa. Mikäli ei omista kahta samankokoista vuokaa, voi puolet taikinasta paistaa ensin yhdessä vuoassa ja kakun kumoamisen jälkeen loput.

Pohjat

375g voita
375g (n.4,3dl) sokeria
6 munaa
250g (n.3,8dl) vehnäjauhoja
80g (reilu desi) perunajauhoja 
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljajauhetta

Vehnäjauhot voi korvata gluteenittomalla jauhoseoksella.

Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat vuorotellen kuivien aineiden kanssa. 
Sekoita tasaiseksi.


Kauhaise kolme pientä kauhallista taikinaa pieneen kulhoon. Lisää joukkoon 1rkl kaakaojauhetta ja sekoita tasaiseksi. Kauhaise neljä kauhallista taikinaa toiseen pieneen kulhoon ja lisää 2-3rkl kaakaojauhetta. Voit värjätä seosta vieläkin tummemmaksi mustalla pastavärillä.
Lusikoi taikinat omiin pusseihinsa (esim. minigrip tai pursotuspussi).

 
Vuoraa irtopohjavuokien pohjat leivinpaperilla ja voitele reunat.
Levitä vaaleaa taikinaa vuokien pohjalle.


1. Leikkaa pussin kulma auki ja pursota mustaa kakkutaikinaa vuokaan rinkuloiksi kuvan osoittamalla tavalla. 
2. Pursota vaalean ruskealla taikinalla raita mustan raidan päälle.
3. Pursota vielä mustalla taikinalla vaalean ruskean taikinan päälle.
4. Pursottele loput vaaleasta taikinasta vuokaan.
Tee sama toiseen vuokaan.

Paista kakkuja 175 asteisessa uunissa 35-45min. 
Kokeile kakun kypsyyttä tikulla. Anna pohjien jäähtyä ja kumoa ne vuoista.
Mikäli käytät pohjat vasta myöhemmin, kääri ne hyvin kelmuun ja säilytä jääkaapissa.

Täytteeksi tein paahdettua valkosuklaa ganachea, jonka ohje löytyy täältä.
Älä halkaise pohjia enää kahtia vaan nosta ne päällekäin tarjoilualustalle. Pohjien väliin sivellään vaahdotettua ganachea.

Kuorruttaminen
 

4dl vispikermaa
1rkl vaniljakreemijauhetta
punaista ja oranssia pastaväriä

Vaahdota kerma kuohkeaksi ja kiiltäväksti vaahdoksi. Vinkit kerman vaahdottamiseen löytyy täältä.
Lisää joukkoon vaniljakreemijauhe.

Värjää noin 1/4 kermasta punaisella elintarvikevärillä. Värjää toinen 1/4 oranssilla värillä. 
Vajaa 2/4 kermasta saa jäädä valkoiseksi.
Kuorruta kakku kermalla ihan ohuelti, jotta kaikki murut jämähtävät kakkuun kiinni. Lusikoi kermat omiin pursotuspusseihinsa. Tyllia ei tarvita vaan pussin kulma leikataan saksilla auki. Käytän yleensä kertakäyttöpusseja, koska ne ovat hygieenisempiä.

Vinkki! 
Kermasta saa vieläkin kestävämpää ja kiiltävämpää, kun joukkoon lisää 100g tuorejuustoa tai rahkaa.


Pursota alimmaiseksi kaksi kerrosta punaisella kermavaahdolla.


Seuraavat kaksi kerrosta tulee oranssilla kermalla.
Loput sitten valkoisella.

Silota reunat ison palettiveitsen avulla. Voit käyttää myös isohkoa veistä tai nuolijaa. 
Tee mahdollisimman vähän vetoja kakun pintaa vasten. Koita saada kerma silottumaan yhdellä tai kahdella vedolla. Pintaa voi vielä varovasti siloitella palettiveitsellä, joka on kastettu lämpimässä vedessä. Vinkit kakun kuorruttamiseen kermavaahdolla löytyy tästä videosta.


Värjää loppu kerma mustalla elintarvikevärillä ja pursottele kakun pinnalle leopardimaisia kuvioita. Näiden kanssa ei tarvitse olla järin tarkka, vaan tavoite on luoda hieman leopardikuviota muistuttava kuvio.
 

 Mikäli haluaa elävämmän pinnan, voi kakun kuorruttaa sokerimassalla ja maalata pinnalle siveltimellä aidompaa leopardikuviota. Tämä kakku on vuodelta 2013 ja se meni sukulaistytön rippijuhliin.
 

 Tämä tiikerikuviokakku on myöskin vuodelta 2013. Kakku on kuorrutettu sokerimassalla ja värjätty air brush koneella. Kuviointi on tehty sokerimassalla.


Tiikerimuffinssit


 Tein myös samalla tiikerimuffinsseja. Nämä syntyvät niin, että pursotetaan vuorotellen vaaleaa ja tummaa taikinaa vuokiin. Muffinssit paistuvat 180 asteessa 15-25min riippuen uunista.
Ylijäämäkermasta pursottelin tuommoista kukkakuviota pienellä ruusunlehtityllalla.


Kakku sopii hyvin niin aikuisten kuin lastenkin juhliin. Parhaiten ehkä nuorille.
Rohkeasti kokeilemaan!


Have a sweet week!


2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3