perjantai 4. marraskuuta 2016

Itse tehty valkosuklaaOlen tehnyt suklaata itse monia kertoja. YouTubesta löytyy myös video raakasuklaan valmistukseen.
Itse en kuitenkaan pidä kaakaovoihin tehdystä raakasuklaasta, sillä siinä maistuu vain tuo kaakaovoi. Suklaa tarvitsee aika paljon makeutusta ja ehkä pikkaisen maitojauhettakin. 

Halusin testata myös itse tehtyä valkosuklaata ja löysin vinkkejä tähän mm. Kinuskikissan sivuilta. Tässä on se etu, että tämän voi tehdä täysin laktoosittomaksi! Suklaasta tuli ihan hyvää, mutta ei tämä kaupan valkosuklaan tasolle yltänyt.

Tämän suklaan kanssa tosin kävi vähän huonosti, sillä kun jäähdyttelin suklaaseosta vesihauteessa, alkoi mieheni huuhdella tiskejä kulhon yllä! Kaakaovoin joukkoon ei saa mennä pisaraakaan vettä tai se menee puuroksi! Arvatkaa kihisinkö raivosta. Mies ilmeisesti kuvittelee, että mittailen nykyisin tiskiveden lämpötilaa mittarilla! Massa jäi siis temperoimatta, mutta syötävää siitä vielä tuli.

200g kaakaovoita
1,5dl tomusokeria
1,5dl laktoositonta maitojauhetta
2tl vaniljajauhetta

Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Veden ei tarvitse olla kiehuvaa. Voi palaa yli 50 asteessa.
Sekoita muut ainekset joukkoon. 

Jäähdyttele seos kylmässä vesihauteessa 27 asteiseksi. 
Eristä alue, jotta muut perheen jäsenet eivät pääse sössimään seoksen kanssa..

Lämmitä sitten seos vielä 32 asteiseksi. Nyt suklaan on temperoitunut ja sen voi säilyttää huoneenlämmössä. Kaada seos muotteihin tai 15x15cm vuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. Laita kylmään tunniksi jähmettymään.

Ripottelin suklaan pinnalle vielä turkinpippuri- tai marianne crush rouhetta. Suklaa on kaunis myös pelkiltään. Suklaalevyn voi leikata tai murtaa paloiksi. Suklaa ei ole kovin kaunista ja sileää, koska mies tosiaan sai sössittyä sen mannapuuroksi.. Mutta maku pysyi vielä hyvänä.


Tässä vielä oreo-keksimurskalla maustettua valkosuklaata cookies and creme tyyliin.


2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3