Luukku 10: DIY kaakaojuomajauhe



Luukusta 10 paljastuu itse tehty kaakaojuomajauhe. Nyt jotkut sitten kysyvät, että miksi tehdä itse kun saa kaupastakin valmiina. Ensinnäkin tämä on parempaa. Toiseksi tästä tietää varmasti mitä juoma sisältää. Ei ainakaan lisäaineita. Kolmanneksi itse tehdyt lahjat ovat kaikkein arvokkaimpia. Kaupan O'boy paketti ei oikein kolahda, mutta tämän kehtaa antaa lahjaksi kelle vain.

Laitan ohjeen kokonaisuudessaan tännekin, koska ohje on niin ihana. Ohjeella tulee vajaa 5dl valmista kaakaojuomajauhetta. Lisää kuvia ja käyttövinkkejä löytyy joulublogin puolelta.

100g suklaata
2dl makeuttamatonta tummaa kaakaojauhetta
1dl tomusokeria
1rkl maissitärkkelystä
1/2dl vaniljasokeria
1tl pikakahvijauhetta

Raasta suklaa hienoksi. Siivilöi muut ainekset joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaakaossa ei maistu kahvi, mutta kahvijauhe syventää makua. Purkita. Jos suklaan raastamisen kanssa menee hermot, voi suklaan pyöräyttää tehosekoittimessa tomusokerin kanssa. Tomusokeri estää suklaata paakkuuntumasta.


Käyttöohje:
2dl kuumaa maitoa
n.2rkl kaakaojuomajauhetta

Laita keittiöön pysyyn pieni kaakaokulma, jossa jokainen voi tehdä omanlaisensa kaakaon. Kaakaon voi maustaa vaahtokarkeila, kermavaahdolla, piparminttukarkeilla, siirapeilla tai aromeilla.


Katso myös terveellinen kanelisiirappi ohjeeni!

Kommentit