torstai 8. joulukuuta 2016

Luukku 8: Askarteluja


Luukusta kahdeksan paljastuu kivoja askarteluideoita! 
Ohjeet ja lisää kuvia löytyy joulublogin puolelta.


Ensin muutamia tämän vuoden kortti-ideoita, jotka ovat nopeita ja helppoja.


Sitten näytän muutamia hama-helmistä tehyjä koristeita, joita on kiva värkätä lasten kanssa. Sopivat vaikka kuusen koristeiksi.


 Toinen kuusen koristeidea on itse tehdyt joulupallot.


 Lopuksi näytän vielä miten purkeista ja laatikoista saa kauniita uudelleen käytettäviä lahjapaketteja.


 Ostin ihanaa Super Mario lahjapaperia. Tämä oli kuitenkin aika kallista enkä halunnut siitä kertakäyttöistä. Niinpä päällystin vanhan pahvilaatikon tällä paperilla. Laatikko on helposti avattava ja suljettava niin että paperi ei rikkoudu.

En hirveästi suosi lahjanauhaa klassiseen ristityyliin sidottuna. Älyttömän hermoja raastavaa varsinkin lapsille avata lahjoja, jotka on kurrattu kiinni tiukemmin kuin 1800-luvun korsetti! Sitten etsitään epätoivoisesti saksia keittiöstä ja varotaan ettei pienimmät lapset keksi heittää niillä tikkaa isoveljen päähän.

Perus lahjapussit ovat myös hyvä paketointi idea, sillä ne voi uusiokäyttää ja mummotkin saavat kuluma käsillänsä paketit ongelmitta auki.

Jotkut paketoivat lahjat niin, ettei millään voi arvata mitä sisällä on. Hauska idea, mutta pikkasen riski. Mummon ostamat kaksi numeroa liian isot kalsarit voi paketoida kovaan laatikkoon, mutta lapsen ilme ehkä ei tämän avaamisen jälkeen ole sama kuin Barbien unelmatalon avaamisen jälkeen...

4 kommenttia:

 1. Jouluaskartelut on aloitettu myös meillä. Kortit tilaan kyllä aina tylsästi Ifolorin kautta, mutta kyllä niihinkin kortteihin sentään tarrat liimataan itse. Mukavaa joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) ifolorin kortit on ihania, pitäs itsekin taas tilata sieltä :) ihanaa joulun odotusta sinnekin!

   Poista
 2. Hienoja joulukortteja ja kivoja ideoita jouluaskarteluun!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3