maanantai 31. heinäkuuta 2017

Uunijäätelö | Baked Alaska | Jäätelökakku (video)Tein poikamme synttäreille jäätelökakun, sillä hän ei juurikaan täytekakkuja syö. Tämä uunijäätelö on kuitenkin todella näyttävä ja herkullinen. Iso jäätelökakku ei kovin nopeaa sula, joten se on loppupeleissä aika näppärä tarjottava. Marenkikin kestää hyvin pakkasessa oloa.

Tätä jäätelöä kutsutaan Atlantin toisella puolella Baked Alaska jäätelöksi. Kakussa on ohut kakkupohja, paljon jäätelöä sekä pinnalla paahdettua marenkia.


Kokosin kakun 2,5 litran kulhoon. Näin ollen jäätelöäkin kannattaa varata vähintään 2,5 litraa. Suosittelen varalta kolmea litraa. Käytin päärynä, vanilja ja mansikkajäätelöä. Jäätelöitä voi myös maustaa kekseillä, karkeilla, kastikkeilla ym. Minä maustoin vaniljajäätelöä Bastogne kandisokerikekseillä.

Pohja:
125g voita
125g sokeria
2 kananmunaa
110g vehnäjauhoja
½tl leivinjauhetta

Marenki:
4 valkuaista
2dl sokeria

Yllä oleva perusmarenki on nopea ja helppo tehdä. Kakkuun voi käyttää myös jämäkämpää sveitsiläistä tai italialaista marenkia, mutta perus versiokin toimii hyvin. Yllä olevalla ohjeella tulee todella paljon marenkia, joten ohjeen uskaltaa melkeinpä puolittaakin.


Marengin pinnan poltin butaanipolttimellani, jonka voi ostaa kodinkoneliikkeistä. Täyttöbutaania saa R-kioskeista. Samalla töhöttimellä voi polttaa myös vaahtokarkkien tai creme bruleen pintaa. Minun töhöttimestä loppui tietenkin löpö juhlapäivänä, joten pinta jäi melko vaatimattomaksi. Marengin pintaa voi paahtaa myös uunissa 250 asteessa grillivastuksen alla parin minuutin ajan, mutta en ole varma miten tämmöinen kupolikakku uunissa käyttäytyy.. 

Katso videolta myös laakeaan uunivuokaan tehty pikainen uunijäätelö.
Mikäli jäätelönkin haluaa tehdä itse, löytyy siihen paaaaljon ohjeita täältä.


Jäätelökakun lisäksi synttäreillä tarjottiin suolainen voileipäkakku, emoji leivoksia, Mario cakepopseja sekä limepavlovaa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3