My little pony kakku (video)



Tämä kakku meni ystäväni tytön 4v synttäreille. My little ponysta tulee heti mieleen kirkkaat värit, joten päädyin tämmöiseen ihanaan överikakkuun. Tämä kakku taitaa olla yksi kaikkien aikojen suosikeistani..! Kuvasin myös pienen videon vanhoista 80- ja 90-luvun poneistani, sillä nämä wanhat leluvideot ovat olleet todella suosittuja youtubessa.




Kakussa on 20cm gluteeniton voikakkupohja. Täytteenä on vadelma- ja suklaamousset. Kakku on kuorrutettu paksulti marenkikreemillä ja pinnalla on valkosuklaa ganachea.

Marenkikreemikerros saa tosiaan olla melko paksu ja tasainen. Kreemin kannattaa antaa jähmettyä jääkaapissa vähintään tunnin ennen suklaa ganachea. Kakun voi myös kuorruttaa sokerimassalla ja sitten vasta ganachella.


Valkosuklaa ganache
20cm kakku

200g valkosuklaata
0,6dl kermaa
(pinkkiä elintarvikeväriä)

Pilko suklaa kulhoon. Lisää kerma. Lämmitä mikrossa puolella teholla (n.400W) 30 sekunnin pätkissä välillä sekoittaen, kunnes seos on tasaista. Mikäli seos vaikuttaa hyvin paksulta, voi joukkoon lisätä pikkuriikkisen kermaa. Kuorrutteen voi myös valmistaa vesihauteessa.

Videolla on virhe! Kohdassa 6:45 lukee, että valkosukaata tulee 400g, mutta oikea määrä on 200g! Pahoittelut!


Tavallista suklaata ei voi värjätä vesipohjaisilla pastaväreillä, mutta kermaa ja ganachea voi. Ganachen voi myös valmistaa candy melts napeista, jotka käyttäytyvät valkosuklaan tavoin. Valkosuklaakuorrute ei vaadi paljoa kermaa. Kuorrute saa olla jämäkkää, mutta kuitenkin levittyvää. Muista jäähdytellä kuorrute hyvin ennen kakun päälle kaatamista.
 

Kakku on koristeltu karkeilla ja sokerimassa ponilla. Ostain karkit power park reissultamme. Ponin muovaaminen kannattaa aloittaa ainakin kolmea päivää ennen juhlia, jotta kaikki osat kerkeävät kuivua. Katso videolta tarkemmat muovausohjeet.

Näihin kakkuihin olen myös erityisen tyytyväinen: Maailman ympäri 80 päivässä, Tuhkimo, 3D nalle, Frozen sekä limsapullo.


Onnea Lillille!

Kommentit

  1. Tosi ihana. Minulle ei mitenkään onnistu valkosuklaa ganache. Mikä valkosuklaa merkki käytät? Vispikerma tai kuohukerma?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ❤ valkosuklaa voi olla aika kinkkinen. Käytän pandan tai maraboun suklaita. Tai candy melts nappeja, käyttäytyvät kuin valkosuklaa. Kermana yleensä flora vispi. Kermaa tulee tosi vähän. Kolme kertaa vähemmän mitä tummaan ganacheen :)

      Poista
  2. Todella upea kakku! :) Noi vanhat lelut on kyllä kivoja. Mulla ahkerassa käytössä oli aikoinaan Turtlesit ja Prätkähiiret :D

    VastaaPoista
  3. Hei, tässä postauksen ohjeessa valkosuklaaganacheen tulee 200g valkosuklaata ja 0,6 dl kermaa, mutta videolla tuo suklaan määrä on 400g! Kumpihan näistä on oikein?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hitsi mikä virhe. Oikea määrä on 200g. Kiitos huomautuksesta!

      Poista
  4. Moikka, siskontyttö oli selannut netistä kakkukuvia ja ihastui tähän kakkuusi niin, että pyysi minua tekemään itselleen sellaisen synttärilahjaksi. Synttäreitä juhlittiin viime viikonloppuna ja minä tein kakun hänen toiveidensa mukaan :D Kiitos inspiraatiosta ja mahtavan hienosta kakusta!

    http://www.kommammaa.fi/2018/01/tikkarikakku-kuusivuotiaalle-tytolle.html

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3